Haderslev Kommune

Plejehjemsbeboere spørges til tilfredsheden

Del

Både pårørende og plejehjemsbeboere får nu mulighed for at svare på, hvordan de oplever plejen og trivslen på kommunens plejecentre. En gruppe frivillige hjælper med at interviewe de ældre.

Hvor tilfredse er de ældre på plejecentrene i Haderslev Kommune? Trives de i deres bolig og er de glade for den hjælp, de får. Det vil Haderslev Kommune gerne have svar på, og derfor vil 175 plejehjemsbeboere meget snart få mulighed for at svare på en række spørgsmål om trivsel og tilfredshed.

”Vi har de seneste år arbejdet med det gode ældreliv og fået en værdighedspolitik, og vi ser det som en naturlig forlængelse af disse initiativer, at vi nu går ud og spørger de ældre om deres oplevelse”, siger formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen.

Det er første gang, Haderslev Kommune spørger de ældre på denne måde. Der er udvalgt cirka 175 ældre, der skal svare på spørgsmål, og det bliver en gruppe frivillige, der kommer til at stå for selve interviewene af de ældre.

”Vi har blandt andet spurgt frivillige fra vennekredsene og fra frivilligecentret, og de vil meget gerne hjælpe med at interviewe. Vi er rigtig glade for, at de frivillige har sagt ja til at hjælpe med opgaven, for det betyder, at vi kan lave interviewene på de ældres præmisser”, siger Holger Mikkelsen.

De frivillige er allerede blevet introduceret til opgaven, så de nu kan interviewe de ældre. De går i gang den 20. marts, og alle interviews forventes at være klaret i løbet af en måneds tid.

Det er ikke kun de ældre, der spørges. Også de pårørende får et spørgeskema, de kan udfylde.

”De pårørendes oplevelse af både pleje og omsorg er vigtig for os. De kommer på centrene, de kender deres familiemedlemmer, og de kan opleve noget, som kan være vigtig for vores arbejde, så derfor skal de naturligvis også spørges”, siger Holger Mikkelsen.

Det er Center for Sundhedsfremme ved UCSyd, der står for analyse af svarerne og for udarbejdelse af en beboerrapport og en pårørenderapport, samt en samlet rapport.

Resultatet af undersøgelsen forventes at ligge klart i juni og bliver præsenteret først for medarbejdere og dernæst på Voksenudvalgets møde i august.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum