Lolland Kommune

Pleje Plus valgt som ny leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Lolland Kommune

Del

Pleje Plus overtager 1. juni 2016 ansvaret for den personlige pleje og praktiske hjælp i Lolland Kommune. Opgaven blev konkurrenceudsat i november 2015, hvor to firmaer bød ind, og hvor valget er faldet på Pleje Plus.

Pleje Plus vil få ansvaret for den personlige pleje og praktiske hjælp til kommunens ældre borgere i eget hjem, som gør brug af fritvalgsordningen. I dag benytter ca. 550 af kommunens ældre sig af muligheden for at få leveret personlig pleje og praktisk hjælp af et privat firma. Ca. 1.500 benytter det kommunale tilbud på området.

Kvalitet og mest velfærd for fællesskabets penge er afgørende

Borgmester Holger Schou Rasmussen fortæller om baggrunden for valget af den nye leverandør:

”Prioriteringen fra kommunens side har helt fra starten været klar. For det første skal man i Lolland Kommune have et værdigt ældreliv, hvad enten man bor på plejecenter eller i egen bolig, og uanset hvor man bor i kommunen”, siger Holger Schou Rasmussen.

”For det andet. Kvaliteten er afgørende, men samtidig har vi også et kæmpe ansvar for at forvalte fællesskabets penge, skattekronerne, bedst muligt. Det er borgernes penge, vi bruger, og det er ingen hemmelighed, at Lolland som landdistriktskommune er presset på økonomien. Derfor skal vi have mest velfærd for pengene, og det får vi hos Pleje Plus, hvor det sikres, at kvaliteten bliver den samme som i dag, men til færre penge end i dag. Skal vi have den bedst mulige ældrepleje, skal vi have mest velfærd for pengene, så skal vi tage imod det bedste tilbud, så enkelt er det.”

Valget stod imellem to bud

Holger Schou Rasmussen og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen ser frem til samarbejdet med Pleje Plus, som allerede i dag i mindre omfang er leverandør i Lolland Kommune.

Lev Vel er indtil 1. juni den anden af kommunens to fritvalgsleverandører. Efter den dato overgår alle fritvalgsopgaver til Pleje Plus. Lolland Kommune havde gerne fortsat samarbejdet med det lokalt forankrede Lev Vel, men da tilbuddene skulle gøres op, stod valget klart. Pleje Plus, som er hjemmehørende i Nykøbing, kan levere den samme høje kvalitet til kommunens ældre som Lev Vel, men til bl.a. en pris, der er over fem millioner kr. lavere om året. 

Der skæres ikke i kvaliteten, kun i prisen

Marie-Louise Brehm Nielsen har som formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune fulgt forløbet tæt, og her har et vigtigt pejlemærke også været bedst mulig service for skatteborgernes penge, uden at der gås på kompromis med kvaliteten:

”Det er en særdeles velovervejet beslutning, som ligger bag valget af ny leverandør. Vi har fulgt KL’s og FOA’s anbefalinger på området, og kvaliteten har været den faktor, som vi har lagt størst vægt på i det udbud, vi netop har gennemført”, siger Marie-Louise Brehm Nielsen.

”Vores ældrepleje er en af de centrale kommunale kerneydelser, og som borger skal du være sikker på at få en god alderdom i Lolland Kommune, uanset om du bruger kommunens tilbud, eller du bruger din mulighed for at vælge frit. Det sikrer vi med aftalen her. Vores borgere får mulighed for at vælge samme høje kvalitet fra en privat leverandør, som hidtil, men til en bedre pris for Lolland Kommune. Det er sund fornuft og sund respekt for kommunens skatteborgere”.

Marie-Louise Brehm Nielsen fortæller afslutningsvis, at kommunens ældresektor pr. brev vil kontakte alle ældre i Lolland Kommune, som berøres af ændringen, for at fortælle om den nye aftale og nye valgmuligheder. Ingen ældre risikerer at stå uden hjælp 1. juni.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Marie-Louise Brehm NielsenFormand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Lolland Kommune

23 24 81 44

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum