Anima

Plante-fest: politikere og erhverv samlet om grønne fødevarer

Del

Den plantebaserede udvikling har for alvor bidt sig fast i Danmark. Weekendens prisuddeling, PlantePriserne, samlede virksomheder og politikere til en aften, hvor de mest innovative erhvervsaktører blev hyldet, og hvor kursen for fremtidens grønne fødevarepolitik blev udstukket.

For tredje år i træk uddelte organisationen PlanteVækst priser til de virksomheder, politikere og meningsdannere, der er frontløbere inden for den grønne udvikling af dansk fødevareproduktion. Ved PlantePriserne sættes de mest nytænkende aktører i spotlightet for en aften, så hele branchen kan lære af de grønneste. 

Politisk smag for mere grønt

Mellem prisuddeling og grønne serveringer bød aftenens program også på politisk paneldebat med deltagelse fra Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Alternativet, Venstre og Konservative, som diskuterede plantebaseret mad i offentlige køkkener, funding til forskning og reguleringsmæssige barrierer for nye fødevarer.

Burger er folkets favorit

Årets PlanteVækst Produkt blev traditionen tro fundet ved en direkte afstemning, og her var der en klar favorit blandt kandidaterne, idet Q8’s bearnaiseburger fik 45 % af alle stemmer. Burgeren har samtidig solgt så godt, at den er gået fra at være en kampagnevare til at få en fast plads på menuen.

"Q8 har lanceret en burger, som ikke er en vegansk kopi af en eksisterende mulighed. Det er en unik smagsvariant på menukortet, og derfor bliver den valgt af alle dem, der vil have bearnaiseburger - ikke bare vegetarer. Det er et smart træk", fremhæver kampagneleder i PlanteVækst, Thomas Erex.

Bearnaiseburgeren er udviklet med konsultation fra PlanteVækst, som bl.a. har rådgivet om navngivning og valg af ingredienser.

Se hvem der vandt

I de resterende seks kategorier blev vinderne udpeget af et ekspertpanel nedsat af foreningen PlanteVækst. Vinderne blev: 

  • Årets PlanteVækst Virksomhed: IKEA
  • Årets PlanteVækst Iværksætter: Christian Christensen, Dryk
  • Årets PlanteVækst Politiker: Franciska Rosenkilde, Alternativet
  • Årets PlanteVækst Forsker: Christian Bugge Henriksen, Københavns Universitet
  • Årets PlanteVækst Køkken: Kolding Kommune
  • Årets PlanteVækst Meningsdanner: Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

PlanteVækst arbejder for at fremme plantebaserede muligheder i Danmark. Vi arbejder sammen med relevante virksomheder, kokke, influencers, politikere og organisationer for sammen at få den plantebaserede bevægelse til at vokse sig større og stærkere.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Over 1,2 millioner underskrifter: Danskerne kræver et stop for ubarmhjertige dyreforsøg26.1.2023 13:27:40 CET | Pressemeddelelse

Det skal være slut med grusomme dyreforsøg. Det mener over 1,2 millioner europæiske borgere, der alle har skrevet under på det historiske borgerinitiativ 'Save Cruelty Free Cosmetics', der kræver et EU uden dyreforsøg. Underskrifterne er nu blevet verificeret og indsendt til EU-Kommissionen, der er forpligtet til at tage stilling til forslaget og udarbejde et svar inden for et halvt år.

11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser"5.1.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben? Anima viste 11 kendte danskere dyrenes forhold på pelsfarme og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny kampagnevideo, der er en del af et europæisk borgerinitiativ for at stoppe pelsavl i Europa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum