Det Kongelige Teater

Planlagt forestilling aflyses på grund af oplysninger om krænkende adfærd

Del

Efter oplysninger om krænkende adfærd fra en gæstekoreograf, har Det Kongelige Teater valgt at aflyse den kommende sæsons helaftensballet Frankenstein.

Foto: Thomas Petri
Foto: Thomas Petri

Forestillingen var planlagt til at have premiere i foråret 2022 og skulle have været offentliggjort ved den kommende sæsonlancering den 3. maj.

Aflysningen sker, da der for nyligt er fremkommet oplysninger om uacceptabel adfærd fra koreografen bag Frankenstein, britiske Liam Scarlett, over for flere personer blandt Det Kongelige Teaters medarbejdere under prøveforløb i 2018 og 2019.

Liam Scarlett var i 2020 genstand for en undersøgelse i Royal Ballet i London efter anklager om krænkende adfærd. Liam Scarlett er ikke længere er ansat ved Royal Ballet.

Siden har Det Kongelige Teater aktivt søgt dialog med egne medarbejdere, der har arbejdet sammen med Liam Scarlett. Den proces har nu ført til, at teatret har aflyst den kommende forestilling.

Krænkende adfærd er uacceptabelt på Det Kongelige Teater, også fra gæstende kunstnere. Vores medarbejderes trivsel og sikkerhed har høj prioritet for os. Vi ønsker derfor indtil videre ikke at opføre den pågældende koreografs værker, og 'Frankenstein' i foråret 2022 er derfor aflyst. Et erstatningsrepertoire vil blive offentliggjort ved sæsonlanceringen den 3. maj,” udtaler teaterchef Kasper Holten.

Det Kongelige Teater har en klar politik imod krænkende adfærd og teatret har igennem længere tid arbejdet med at skabe tryghed for, at medarbejdere kan stå frem med oplevelser af krænkende karakter. Det er et arbejde, teatret vil fortsætte. ”For os er det fundamentalt vigtigt, at vores medarbejdere har tillid til, at man altid kan komme frem med oplevelser omkring krænkende adfærd – og vide, at man bliver taget alvorligt,” udtaler teaterchef Kasper Holten.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Thomas Petri
Foto: Thomas Petri
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum