Esbjerg Kommune

Planer for udvidelse af p-hus går i offentlig høring

Del

Sydvestjysk Sygehus er et sygehus i udvikling, og allerede i dag mangler sygehuset parkeringspladser til sine medarbejdere – som derfor parkerer uhensigtsmæssigt. Derfor ønskes en udvidelse af det eksisterende p-hus i Nørrebrogade, hvilket kræver en kommuneplanændring og dernæst en ny lokalplan.

Sydvestjysk Sygehus får flere og flere funktioner – blandt andet en ny lægeuddannelse, og der er generelt flere og flere af os, der kører i bil. Det betyder, at der i området omkring sygehuset mangler parkeringspladser til både medarbejdere, patienter og pårørende.

- Parkeringshuset i Nørrebrogade er fyldt op, og vores medarbejdere er nødt til at parkere andre steder. Vi er meget opmærksomme på, at det er til gene for området. Det vil vi gerne gøre bedre med en udvidelse af parkeringshuset, siger administrerende sygehusdirektør, Per Busk.

- Så kan vores medarbejdere være sikre på at få en parkeringsplads i huset, og vi kan sikre pladserne tættest på sygehuset til vores patienter og pårørende.

Planer i offentlig høring

For at sikre parkeringspladser ønskes en udvidelse af det eksisterende parkeringshus i Nørrebrogade, og der er derfor udarbejdet forslag til en kommuneplanændring, som er en forudsætning for forslaget til den nye lokalplan. Når der sker større ændringer i et område, skal kommunen lave en lokalplan og en efterfølgende høring. Til materialet hører også et teknisk notat, som undersøger, hvordan en udvidelse vil påvirke trafikken, om der kommer mere støj og hvordan den visuelle fremtræden vil påvirke de, der bor tæt på.

P-husets naboer er fx kolonihaverne, lejlighederne i karreen, som Arbejdernes Boligforening har. Tæt på finder man også det gamle vandtårn fra 1952 og det gamle remiseanlæg fra 1904 med GAME Street Mekka.

- I den offentlige høring inviterer vi alle interesserede til at dykke ned i forslaget til lokalplanen og læse hele materialet og kommentere på det, fortæller Karen Sandrini, der er formand for Plan & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune.

- Efter høringen skal vi i byrådet kigge på det, der er kommet ind og eventuelle ændringsforslag, når vi behandler lokalplanen.

Høringsfasen løber fra 10. december 2020 til 4. februar 2021. Kommentarer, forslag og input skal sendes til plan@esbjerg.dk for at indgå i den videre behandling. Se mere på: www.esbjerg.dk/planer-projekter-og-trafik/byudviklingsprojekter/p-huset-noerrebrogade 

 

Kontakter

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini, karsa@esbjergkommune.dk eller 22 99 81 87

Administrerende sygehusdirektør Per Busk, pb@rsyd.dk eller 7918 2001

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum