PKA sælger aktierne i KK

Del

Et investeringseventyr på over 30 år har i dag set sin afslutning med PKA’s salg af aktierne i KK Group til det skandinaviske investeringsselskab Solix. PKA har fået fremragende afkast, men nu skal nye kræfter til, lyder det fra investeringsdirektøren.

I 1983 foretog PKA en på mere end en måde enestående investering i det daværende KK Electronic: Den viste sig at være ualmindelig succesfuld og usædvanlig lang.

I dag, mere end 30 år senere, er en meget beskeden investering blevet til et afkast på langt over 1 mia. kr. i form af løbende udbytter og med salget af PKA’s kontrollerende aktiepost til det skandinaviske investeringsselskab Solix.

Investeringsdirektør i PKA, Michael Nellemann Pedersen, lægger ikke skjul på, at man foretog en god investering tilbage i 1983:

”Vi har opnået et fremragende afkast, og der er ingen tvivl om, at KK er en skarp kandidat til at optræde på PKA’s top 3 for bedste investeringer gennem tiden.Vi har fået vores investering hjem mere end 100 gange, så investeringen har været rigtig god for PKA’s medlemmer,” understreger Michael Nellemann Pedersen og tilføjer:

”Der har naturligvis været mange udfordringer undervejs. Men vi er stolte over, at PKA sammen med ledelsen og medarbejderne i selskabet samt Maj Invest har transformeret KK fra en lokal elektronik virksomhed til en ledende global og innovativ virksomhed for vedvarende energiløsninger. Men nu er tiden kommet for andre at fortsætte udviklingen af KK,” siger Michael Nellemann Pedersen.

Solix tager over fra pensionsselskabet PKA, der har været ejer siden 1983, investeringsfonden Maj Invest, der har været medejer siden 2010 samt adm. direktør, Tommy G. Jespersen og økonomidirektør, Johnny Haahr, som begge har stået i spidsen for virksomheden siden 2004.

Om KK Group

Med mere end 35 års erfaring er KK Group blandt verdens førende leverandører af elektriske løsninger til vindindustrien. Mere end 60% af verdens totale offshore vindkapacitet er udstyret med KK Groups elektriske løsninger.

Om PKA

• PKA administrerer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet.

• PKA har 275.000 medlemmer og en samlet formue på ca. 250 mia. kr.

Information om PKA

PKA
Tuborg Boulevard
2900 Hellerup

39 45 45 45

Følg pressemeddelelser fra PKA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra PKA