Aarhus Universitet: Science and Technology

Piger kan blive klogere på IT i deres efteråsferie

Del

Igen i år afholder Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet IT-Camp for piger i skolernes efterårsferie. IT-Camp for piger er et gratis tilbud til piger, i gymnasiet eller på sabbatår, som interesserer sig for innovation, teknologi, matematik og design.

For 11. gang sørger frivillige studerende for at deltagerne får en smagsprøve på, hvad IT-uddannelserne, Datalogi og IT-produktudvikling på Aarhus Universitet, kan byde på. Dette vil blandt andet ske gennem spændende oplæg, workshops, øvelser og møder med rollemodeller og spændende IT virksomheder.

Der er ingen krav til deltagernes IT kompetencer, så længe man møder op med godt humør og masser af gåpåmod kan se frem til tre inspirationsfyldte og lærerige dage.

”Alt i alt ønsker vi at give pigerne en god oplevelse, et større netværk samt vise dem at IT bestemt også er noget for piger!” udtaler Nicklas Vedsted Knudsen, som er med til at arrangere IT-Camp for piger.

IT branchen lider af akut mangel på uddannede IT specialister, og Institut for datalogi arbejder derfor målrettet med at få flere kvinder til at fange interesse for faget, hvilket årets optag af nye bachelorstuderende bevidner om. Optaget af kvinder på it-uddannelserne på Aarhus Universitet er nemlig steget med 31 procent siden 2016.

It-branchen har behov for at vi uddanner flere, og hvis vi kun rekrutterer fra den ene halvdel af befolkningen, så kan vi ikke imødekomme deres behov. Så vi er rigtig glade for, at kvinderne har fået øjnene op for it-uddannelserne som en god karrieremulighed”, siger Institutleder Kaj Grønbæk, Institut for datalogi, Aarhus Universitet.

Det er gratis at deltage i IT-Camp for piger, hvor både kost og logi er sponsoreret af danske IT-virksomheder. IT-Camp for piger, der er arrangeret af frivillige studerende, finder sted i Aarhus den 16-18 oktober 2019. Tilmeldingen er nu åben via http://www.itcamp.dk/tilmelding.html

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kan arrangørerne kontaktes på e-mail: pr@itcamp.dk.

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInstitut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktiudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum