VIA University College

Ph.d.-grad til Sanna Lassen

Del

Adjunkt fra VIA University College er blevet ph.d. på en afhandling, der sætter spot på læsevejlederes og øvrige ressourcepersoners muligheder, begrænsninger og dilemmaer i en dansk skolepraksis.

Sanna Lassen, der er adjunkt ved VIAs efter- og videreuddannelser samt tilknyttet VIAs Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund, har 9. april 2021 fået en ph.d.-grad. Titlen er tildelt efter succesfuldt forsvar af en forskningsafhandling med titlen ’Ressourcepersonens hyperorientering - en empirisk undersøgelse af ressourcepersonens rolle og funktion i den danske folkeskole’.

Ph.d.-afhandlingen er antaget ved Det Humanistiske Fakultet hos Syddansk Universitet og er støttet økonomisk af Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Rådet påpeger, at Sanna Lassen med sin afhandling skaber ny viden, der er til gavn for både folkeskolen og læreruddannelsen.

Omdrejningspunktet for afhandlingen har været at undersøge, hvad der sker på skolerne, når ansatte lærere og pædagoger uden formelt ledelsesansvar bliver ansvarlige for kollegers læring og udvikling gennem en ekstra rolle og funktion som eksempelvis danskvejleder, læsevejleder, læringsvejleder, teamkoordinator eller PLF-koordinator. Særligt sætter ph.d.-afhandlingen spot på, hvad der er ressourcepersoners muligheder, begrænsninger og dilemmaer i en dansk skolepraksis

Sanna Lassen understreger, at faglig ledelse gennem ressourcepersoner er en udfordring mange steder – ikke alene på skolerne, hvor der er en stigende organisering med ressourcepersoner, men også i daginstitutioner, sundhedssektoren og private organisationer.

Uddannelsesmæssigt har Sanna Lassen er baggrund som både pædagog, kandidat i pædagogisk sociologi og master i retorik og formidling. Desuden har hun ledelseserfaring fra daginstitutioner.

VIA University College er en uddannelses- og forskningsinstitution med professionsuddannelser og -forskning i 11 byer i Region Midtjylland – nemlig Aarhus, Randers, Grenaa, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Viborg, Skive, Holstebro og Nørre Nissum.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Sanna Lassen
Adjunkt og ph.d. ved VIAs Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund samt VIAs efter- og videreuddannelser inden for ledelse og vækst.
T: 87 55 19 73
E: sala@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

6.098 nye studerende til VIA – men stadig mange ledige pladser28.7.2021 00:01:00 CEST | Pressemeddelelse

I kølvandet på faldende søgning til velfærdsuddannelserne i år er der stadig mange ledige studiepladser at søge på især læreruddannelsen, men også på uddannelserne til pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. VIAs prorektor ser de tomme stole som et alvorligt samfundsproblem. Også uddannelser med frit optag – fx ingeniør- og byggeriuddannelserne – har ledige studiepladser til kvalificerede ansøgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum