JORTON A/S

PFA skal bygge bæredygtige boliger i Slagelse

Del

På Kvægtorvet i Slagelse, blot et stenkast fra togstationen, skal PFA med JORTON som totalentreprenør opføre 324 DGNB-Guld certificerede boliger. Og behovet for nye familie- og ungdomsboliger er stort, da Slagelse de seneste år har oplevet en stor befolkningstilvækst, og byens mange uddannelsestilbud tiltrækker studerende fra hele landet.

Med kun en halv times transport fra Odense og 55 min fra Københavns Hovedbanegård, kan man ikke komme uden om, at Slagelse ligger godt placeret i forhold til den sjællandske og fynske hovedstad. Men byen er mere end blot et stoppested mellem storbyerne. Slagelse har oplevet en stor vækst i uddannelsestilbud, og mange børnefamilier har kastet blikket mod byen.

De mange tilflyttere betyder naturligvis også, at der er et presserende behov for nye og gode boliger, hvilket ligger til grund for PFA’s investering i et nyt kvarter, der rummer familie, ungdoms- og plejeboliger – i alt mere end 300 boliger. Totalentreprenøren JORTON skal her bygge 224 ungdomsboliger og 100 familieboliger med et samlet boligareal på 15.611 m2. Om projektet forklarer Søren Kühnell Døssing, der er regionschef hos JORTON Fyn:

- Vi byder selv ind med en stor egenproduktion, der tæller betonarbejder og store dele af murer- og montagedelen. Samtidig har vi lokale kræfter med i form af vores projektleder, der er et bysbarn fra Slagelse og stadig bor i byen. Selv om vi er landsdækkende, er vi lokalt forankret, og det er en stor hjælp at have lokale med i projektet. De er jo investeret i byen på en helt unik måde.

Godt samarbejde på tværs

Martin Jepsen, Salgs- og tilbudschef hos JORTON Region Fyn, indskyder også at samarbejdet mellem byggeriets parter har ledt til en god projektstart:

- Bygherren har fra starten haft en pragmatisk tilgang til projektet og alle har været lydhøre overfor, hvordan vi bedst løfter denne sag. Man skal ikke underkende, hvor vigtigt den gode samtale er mellem byggeriets parter. I sidste ende er vi jo bare mennesker, der arbejder sammen, og derfor er mødet og dialogen mellem individer altafgørende. Det er også grunden til, at vi glæder os til at gå i gang, for vi kan allerede mærke nu at dialogen mellem arkitekter, ingeniører, bygherren og JORTON fungerer rigtigt godt. Det er en essentiel ingrediens i det gode byggeri. Han fortsætter:

- Forud for byggeriet har vi haft et længere forløb med projektudvikling og fællesmodning, som DEAS Asset Management står i spidsen for. Det er derfor en milepæl, der nu nås efter oprensning af grunden og udførelse af al forsyning, som er et stort projekt i sig selv, men som gemmer sig under overfladen.

Bæredygtige ambitioner

Helt centralt for byggeriet er også bygherrens store bæredygtige ambitioner, hvilket bl.a. giver sig til kende ved en målsætning om en DGNB-guldcertificering. Dette glæder totalentreprenøren:

- Vi er begejstrede for, at bygherren vægter bæredygtigheden højt. At nå i mål med en DGNB-guldcertificering er ikke nogen simpel sag, og det kræver et højt ambitionsniveau hos alle parter. Men det er også med til at gøre det sjovt at tage på arbejde, når man skal udforske mulighederne for at trække byggeriet i en grønnere retning, afslutter Søren Kühnell Døssing.

Projektets Parter:

Bygherre: PFA

Projektudvikler og bygherrerådgiver: DEAS Asset Management

Totalentreprenør: JORTON

Arkitekt: Mangor & Nagel

Ingeniør: AB Clausen

Nøgleord

Kontakter

Rasmus Bjørn, Senior presserådgiver PFA
Tlf. 4172 9077 Mail: rbj@pfa.dk

Martin Jepsen, Salgs- og tilbudschef hos JORTON Region Fyn
Tlf. 4137 3099 Mail: mnj@jorton.dk

Billeder

Information om JORTON A/S

JORTON A/S
JORTON A/S
Robert Fultons Vej 16
8200 Aarhus N

https://www.jorton.dk/

Følg pressemeddelelser fra JORTON A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra JORTON A/S

JORTON er optimistisk for fremtiden efter offentliggørelse af årsregnskab29.4.2022 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

JORTON har netop offentliggjort resultatet for 2021, der byder på en flot stigning i omsætningen, som nåede 1.250 mio. DKK svarende til en vækst på 12,8 %. Det endelige resultat på 9,6 DKK er dog ikke tilfredsstillende, men JORTON står et rigtig godt sted takket være en flot ordrebeholdning og udvidelsen med en ny afdeling i Hjørring, understreger den administrerende direktør.

Danmarks største plastsorterings- og genanvendelsesanlæg vil accelerere genbrug af plastik29.3.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vi har i Danmark en stor udfordring i forhold til sortering og genbrug af plastik. En stor del af affaldet bliver transporteret ud af landet til europæiske sorteringsanlæg. Men nu kommer der endelig en løsning på det danske plastproblem. I 2023 vil landets første store plastsorteringsanlæg stå klar i Esbjerg, som vil kunne håndtere størstedelen af det danske plastaffald.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum