PensionDanmarkPensionDanmarkPensionDanmarkPensionDanmark

PFA, PensionDanmark og Andel indleder samarbejde med Nykredit om finansieringsløsning til energiø i Nordsøen

Del

Det danske VindØ-konsortium bestående af PFA, PensionDanmark og Andel har valgt at indlede samarbejde med Nykredit for at undersøge mulighederne for en samlet dansk finansieringsløsning til den kommende energiø i Nordsøen.

Visualisering: VindØ
Visualisering: VindØ

Konsortiet bag energiøen VindØ indleder samarbejde med Nykredit. Det er forventningen, at det foreningsejede realkreditselskab vil bidrage til planlægningen af kapital- og finansieringsstrukturen samt levere en betydelig del af fremmedkapitalen baseret på udstedelse af realkreditobligationer. Dette flugter godt med VindØ-konsortiets langsigtede investeringshorisont.

Nykredits stærke rådgivningskompetencer inden for energi og infrastruktur samt vedholdende fokus på samfundsansvar og grønne løsninger skaber optimale forudsætninger for et godt samarbejde omkring fremtidens energiøer – ikke kun i Danmark, men også internationalt.

”Danmark skal også i fremtiden være et grønt foregangsland. Derfor har vi et stærkt ønske om at bringe vores kompetencer i spil og vise verden, hvordan vi med den unikke, danske realkredit kan understøtte udviklingen af verdens første energiø”, udtaler Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit.

Nykredit er en naturlig partner for VindØ-konsortiet, hvor særligt det dansk forankrede foreningsejerskab matcher VindØ-konsortiets ejerkreds og projektets samfundskritiske natur rigtig godt.

”Vi er i VindØ-konsortiet rigtigt glade for, at Nykredit nu indtræder i samarbejdet om energiøen i Nordsøen. Dels fordi Nykredit som foreningsejet virksomhed passer godt ind på VindØ-holdet, dels fordi vi dermed kan sikre en samlet dansk finansieringsløsning for verdens første energiø”, udtaler Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Energiøen er den første af sin slags i verden og vil sikre Danmark en førerposition inden for produktion af store mængder grøn energi til havs; som en grøn livsnerve i et integreret europæisk energisystem. Øen kan desuden huse innovative teknologier som power-to-x og lagring af energi i stor skala, samt naturligvis en havn til servicering af de omkringliggende energianlæg.

For yderligere kommentarer

Ulrikke Ekelund, Direktør, Kommunikation og Presse, PensionDanmark, tlf. 2019 9238
Rikke Seidenfaden, Pressekonsulent, Nykredit, tlf. 2758 9588

Billeder

Visualisering: VindØ
Visualisering: VindØ
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pensiondanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum