Egedal Kommune

Permanente udehåndvaske styrker hygiejne og udeliv

Del

Alle Egedals skoler og dagtilbud har som led i indsatsen mod covid-19 nu fået permanente udendørs håndvaske. Ud over at sikre rene hænder, vil de nye håndvaske styrke børnenes udendørs leg og læring.

Vand til rene hænder og udendørs aktiviteter.
Vand til rene hænder og udendørs aktiviteter.

Både udeliv og håndhygiejne har fået høj prioritet under coronakrisen, og derfor har børnene i Egedals dagtilbud og skoler længe kunnet vaske  hænderne udenfor. Nu er de midlertidige udevaske skiftet ud med permanente vaske. Det skal sikre rene hænder året rundt og samtidig styrke børnenes udendørs aktiviteter.

- Jeg er rigtig glad for, at udehåndvaske bliver en fast del af børnenes hverdag fremover. Med covid-19 har vi alle fået øjnene op for, hvor vigtigt det er med en god håndhygiejne, siger Rikke Mortensen, formand for Familieudvalget.

- Samtidig – og som en stor bonus - bliver det nu også lettere at få vand i spil i en masse gode aktiviteter, som understøtter læring og det gode udeliv. Vi ved, at det styrker børnenes trivsel og læring at være under åben himmel, og derfor er det super godt med både små og store tiltag, der kan styrke udeaktiviteterne, siger hun.

Fokus på udeliv og natur i Egedal

Med coronakrisen er der sket en opblomstring af udelivet blandt både børn og voksne, og interessen for at være fælles om noget udendørs er stigende. Egedal Kommune har strategisk fokus på udeliv og natur i hverdagen, og i Budget 2021 er der bl.a. afsat midler til bålhytter, shelters og udendørs læringsrum, som skoler og institutioner kan bruge i det daglige.

Alle skoler, dagtilbud samt Egedals 10. klassescenter har fået permanente udendørs håndvaske med trykknapper, varmt vand og selvtømmende hane.

For mere information, kontakt kommunikationsrådgiver Sara Ravnmark, tlf. 7259 6236.

Kontakter

Billeder

Vand til rene hænder og udendørs aktiviteter.
Vand til rene hænder og udendørs aktiviteter.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Regeringsudspil om infrastruktur – ja tak til en grøn Frederikssunds-motorvej8.4.2021 13:48:19 CEST | Pressemeddelelse

Der er begejstring i Egedal over det nye infrastrukturudspil. Regeringen lægger op til, at der bliver plads til at færdiggøre Frederikssunds-motorvejen. Dermed kan borgere og virksomheder i Egedal forhåbentlig endelig sige farvel til den halve løsning, som motorvejen hidtil har været. Der kan nu også banes vej for grønne løsninger, som kan understøtte den miljøvenlige privatbilisme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum