Sort/Hvid

Performancekunst for børn (og voksne) på Sort/Hvid

Del

Kickstart efterårsferien med LIVE ART FOR BØRN og udforsk verden med blandt andet performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen, lydkunstneren Goodiepal eller prøv 50 farlige ting, dine forældre aldrig ville give dig lov til derhjemme. For eksempel at slikke på et 9 volts-batteri. Fra den 13. til den 15. oktober 2017 på Sort/Hvids nye teater i Kødbyen.

LIVE ART FOR BØRN er for alle nysgerrige børn og deres voksne. En performancekunstfestival, der begynder på Kulturnatten fredag den 13. oktober og strækker sig over efterårsferiens første weekend, hvor kunstnere undersøger virkeligheden sammen med børn og voksne. Hvem vinder, når Lilibeth Cuenca Rasmussen og tre dansere agerer pinde i et menneskeligt mikadospil? Hvad sker der, når man limer sig selv og sin bedste ven sammen med kontaktlim eller løfter låget på en gryde, mens popcornene popper? Hvilke lyde opstår der, når man sætter strøm til sit barn sammen med musikkunstneren Goodiepal? Og hvad er det, der gør, at tiden kan føles så uendeligt langsom, når ens forældre siger, at man skal ud af døren, mens en halv time kan føles som et mikrosekund, når man sidder med sin iPad?

Alt det og meget mere bliver undersøgt i workshops og performances på festivalen LIVE ART FOR BØRN, hvor børn både kan være aktivt med eller lade være. Fra den 13. til den 15. oktober på Sort/Hvid i Kødbyen varer LIVE ART FOR BØRN fire timer hver dag. Kom når du vil, så længe du vil. Alder ca. 4-12 år (og alle andre med nysgerrigheden i behold).

LIVE ART FOR BØRN er produceret og kurateret af Live Art Danmark, co-produceret og arrangeret af Sort/Hvid og støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommune.

Det er tilladt at fotografere og filme under forestillingerne.

Læs mere på http://www.sort-hvid.dk/projekt/live-art-boern/  og http://liveart.dk

Pressekontakt

Malin Schmidt /60 16 90 31/ malin@sort-hvid.dk

Med venlig hilsen

 

Program

13/10 fra 18-22 (Børn gratis, voksne adgang med Kulturnattens Kulturpas)

14/10 fra 12-16 (Gratis)

15/10 fra 12-16 (Gratis)

Kunsten og kunstnerne bag

MIKADO

MIKADO er Lilibeth Cuenca Rasmussens performance, hvor publikum samarbejder, leger og interagerer med hinanden og danserne. Der opstår et Mikado-inspireret spil ved at erstatte pindene med dansere. Publikum bliver delt i to hold, der konkurrerer mod hinanden. Værket handler om at danse og at score dansere en af gangen, så man samler points for holdet. Lilibeth Cuenca Rasmussen har været i både ind- og udland med sin video- og performancekunst og repræsenterede Danmark på Venedig-biennalen i 2011.

 

JEG SKAL BAARE LIGE…

Det er så typisk. Nu skal du igen slukke for din Ipad, selvom du lige har sat dig med den. Eller så siger forældrene ’lige om lidt’. Og så venter du en evighed på, at der sker noget. Hvad går det egentlig ud på; det med ’bare lige’ eller ’lige om lidt’? Hvorfor synes den ene, at noget varer for længe, mens den anden ikke er begyndt endnu? Hvorfor er nogle ting alt for hurtigt forbi, mens andre varer en evighed?

I JEG SKAL BAARE LIGE varer ingenting mere end fem minutter. Præcis 300 sekunder. Og ingen skal lave noget, som de ikke har lyst til. Workshoppen ledes af tyske Florian Feigl og hans assistent og tolk Karin Bergman. Florian Feigl har arbejdet med performancekunst siden 1997 og har været vist på teatre og gallerier i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og adskillige andre lande i Europa og USA.

SMEAR

I SMEAR undersøger den islandske kunstner Örn Alexander Amundason, om man kan skabe ’body art’ for børn. Børn og voksne inviteres til at overveje, hvorfor nogle ting opfattes som forbudte eller grænseoverskridende. Værket blev udviklet i 2015 til BARNETS BÄSTA BIENNAL i Skåne, og vist på kunsthaller i Ystad og Kristianstad.

 

50 FARLIGE TING (alle børn bør prøve)

Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, mens de popper? Aldrig? Henrik Vestergaard og Daniel Norbacks 50 FARLIGE TING undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod – en slags fare-forskning. Alle børn er fareforskere, og nogle performancekunstnere er det også.

 

Goodiepal & Pals

Børn er inviteret til åben musikstue hos Goodiepal, hvor alt kan ske. Goodiepal (aka Kristian Parl) er en kunstner og komponist, som er kendt for sine installationer og performanceforedrag om menneske og maskine, medier, samfund og de regler, der beskriver og bestemmer kommunikationen mellem samfundets enkeltdele.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/HvidSort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre, ledet af den internationalt anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike. Teateret blev grundlagt i 1972 under navnet CaféTeatret. I 2014 skiftede CeféTeatret navn til Sort/Hvid, men blot et halvt år senere brændte det historiske teater. Det nye teater i Staldgade i Den Brune Kødby åbnede i april 2017.

Liveart.dk blev grundlagt i 2004 for at udvikle miljøet for live art og performancekunst i Danmark igennem nytænkende koncepter og projekter. Siden 2004 har Liveart.dk organiseret 10 store internationale festivals for børn og voksne, og over 40 andre events – Samtalekøkkener, bogudgivelser, video serier, symposier, residenser og mere indenfor kunst, kritik og dokumentation.

Følg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Er det usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ”jeg elsker dig”?18.10.2018 07:00Pressemeddelelse

”Jeg si´r til min partner, at jeg kan li' det hårdt, for det er så usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ’jeg elsker dig’”. Hun har ikke noget stort behov for at tale om tamponer og lige rettigheder. Med mindre publikum gerne vil have det, så kan hun godt. Hun vil gerne have, at alle skal kunne relatere til hende. Hun vil gerne gøre det personligt. Lige midt i års-"fejringen" af #MeToo vender Nanna Cecilie Bang tilbage til København med True.Story - en hybrid mellem monolog og stand-up, der kan få vores selvfede, grænsesøgende samfund til at rødme. Forestillingen er bl.a. en del af Power Of Women Festival 2018.

Kvinde skifter race19.4.2018 07:30Pressemeddelelse

White Nigger / Black Madonna - af Madame Nielsen og Christian Lollike På scenen står en kvinde. Hun maler ansigtet sort. Lige siden hun var lille, har hun vidst, at hun har en anden race, end den hun er født med. Kvinden spilles af Madame Nielsen. Jeg går i solarium og permanenter mit hår, så det får de karakteristiske, krusede krøller. Jeg engagerer mig i de sortes kamp og bliver talskvinde for en sort borgerretsbevægelse, fortæller hun. Madame Nielsen er netop vendt hjem efter en bogturné i USA, hvor almelderne har rost hende til skyerne for hendes bog "Den endeløse sommer". The litterære talent blev engang født – som dreng. Nu udforsker hun sit potentiale som kvinde. Hvad vil der ske, hvis denne kvinde bliver sort? Vil hun blive til en ”White nigger” eller til en ”Black Madonna”? Madame Nielsen og Christian Lollikes kommende forestilling White Nigger/Black Madonna er en science fiction. En kvinde skifter langsomt race. En personlig fortælling inspireret af virkeligheden. Fortalt i e

Efter fulde sale på Aarhus Teater rammer hospitalsrevseren nu København9.3.2018 08:54Pressemeddelelse

Aarhus har måttet melde udsolgt til forestillingen HOSPITALET, hvor effektiviseringsepidemien i det danske sygehusvæsen stilles til skue. En læge hamrer ind i en svingdør, kaster en dødsbesked efter en patient og styrter videre. Men det er selvfølgelig bare i forestillingen. Det kunne jo ikke ske i virkeligheden. Eller kunne det? Christian Lollikes tekst i Runar Hodnes iscenesættelse er en grotesk farce med overdrivelsen som tydeligt virkemiddel og samtidig grotesk tæt på virkeligheden. Forestillingen får københavnerpremiere på Sort/Hvid d. 17. marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum