Aalborg Universitet

Per Michael Johansen fortsætter som rektor på Aalborg Universitet

Del

Bestyrelsen tiltrådte i dag indstillingen fra et enigt ansættelsesudvalg om at ansætte den nuværende rektor for en ny periode på 6 år. Bestyrelsesformand Lene Espersen fremhæver bl.a., at Per Michael Johansen er anerkendt både internt og eksternt for at have udviklet Aalborg Universitet.

Foto: AAU
Foto: AAU

Per Michael Johansen er blevet valgt blandt ti ansøgere og efter en ansættelsesproces, hvor tre kandidater gennemgik et forløb med ansættelsesudvalget.

- Det var et stærkt ansøgerfelt, hvor vi bl.a. lagde vægt på ansøgernes resultater som ledere og deres visioner for fremtiden. Her var det tydeligt for ansættelsesudvalget, at Per Michael Johansen var den bedst kvalificerede, siger Lene Espersen, bestyrelsesformand, Aalborg Universitet.

Enigt ansættelsesudvalg og bestyrelse

Hun er glad for, at bestyrelsen er enig i, at Per Michael Johansen er den mest kvalificerede til at lede universitetet i en ny periode.

- Per Michael Johansen har meget kompetent sikret, at Aalborg Universitet i dag står på et solidt økonomisk fundament og har en professionel organisation, hvor medarbejderne på alle niveauer bidrager til at levere uddannelser, forskning og vidensamarbejde, der på områder anerkendes som verdensklasse, siger Lene Espersen.

Hun tilføjer, at i en tid hvor regulering, krav og forventninger fra omverdenen til sektoren er stigende, er det afgørende, at Aalborg Universitet gennem Per Michael Johansen har fået en tydelig og respekteret stemme, der kan navigere i den universitetspolitiske debat og beslutningsproces.

Endelig fremhæver Lene Espersen, at det i ansættelsesprocessen også stod klart, at den nuværende rektor var mest overbevisende i forhold til at kunne eksekvere bestyrelsens nye missionsorienterede strategi, som trådte i kraft i år.

- Per Michael Johansen demonstrerede, at han forstår vigtigheden af, at missioner og tværvidenskabelige samarbejder sker på baggrund af dyb faglighed indenfor sit eget forskningsfelt. Ligesom han anser de kandidater, vi uddanner og den innovation, vi skaber, som helt afgørende for, at Aalborg Universitet er relevant for samfundet i fremtiden.

Rektor takker for tilliden

Per Michael Johansen er 61 år, har været rektor på Aalborg Universitet siden 2014 og ansættes for en ny periode på 6 år.

- Jeg er glad for bestyrelsens tillid, og jeg er stadig meget dedikeret til sammen med de mange dygtige medarbejdere fortsat at udvikle universitetet i en tid, hvor verden har så meget brug for viden. Universitetet skal gennem uddannelser og forskning i verdensklasse være med til at ændre verden til et bedre sted og vores nye strategi er et fantastisk udgangspunkt, siger Per Michael Johansen.

Kontakter

Bo Jeppesen, Strategisk Rådgiver, +45 6140 4061

Billeder

Foto: AAU
Foto: AAU
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Biogene materialer: Eksporteventyr og løsningen på fremtidens bæredygtige byggeri5.4.2022 08:43:01 CEST | Pressemeddelelse

Forskere fra instituttet BUILD på Aalborg Universitet har sammen med forskere fra andre universiteter undersøgt, om halm, hør, tang og andre biogene ressourcer kan blive fremtidens byggevarer for at mindske udledningen af CO2 fra byggeriet. Svaret er klart og positivt. Biogene byggevarer er velegnede til byggeri – og de nødvendige biogene ressourcer kan vi selv dyrke i Danmark. Et nyt eksporteventyr kan være på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum