Sampension

Pensionskunder får stor gevinst på Boozt-aktier

Del

Pensionsselskabet Sampension har solgt sin aktieandel i online modetøjsforretningen Boozt for næsten trekvart milliard kroner. Det kommer nu pensionskunderne til gode.

Salg af Boozt-aktier kommer pensionskunderne til gode. Foto: Sampension
Salg af Boozt-aktier kommer pensionskunderne til gode. Foto: Sampension

I 2020 er kursen på Boozt-aktier steget næsten 300 pct. Derfor har Sampension nu solgt sin aktieandel på knap 10 pct. for ca. 725 mio. kr. og dermed sikret pensionskunderne et godt afkast af investeringen.

”Sampension gik tidligt ind i Boozt og vi har fulgt deres dygtige udvikling af forretningen og med interesse set, hvor gode de er til e-handel og logistik. I 2020 satte det sig også så positivt i aktiekursen, at et salg blev mere og mere interessant,” siger Philip Jagd, aktiechef i Sampension.

Kursstigningerne begyndte i tredje kvartal i 2019 og tog rigtig fart igennem hele 2020. Baggrunden er blandt andet, at virksomheder som Boozt har nydt godt af ændrede forbrugsmønstre under corona-pandemien.

”Vi har hele tiden troet på deres vækstmuligheder og potentielle indtjening og har sammen med ISP Pension, som også er del af Sampension-fællesskabet, købt mere op i 2020. Med en stærk operationel eksekvering har de leveret netop høj salgsvækst og kundetilgang på ganske kort tid,” siger Philip Jagd.

Boozt-aktien er noteret på Nasdaq i Stockholm og siden november 2020 også på fondsbørsen i København. Virksomheden har skabt en milliardforretning på at sælge tøj og skønhedsprodukter på nettet og satser på at blive den dominerende spiller i Norden og den største inden for sit felt.

Fordel for kunderne

Med salget realiserer Sampension en pæn gevinst og frigør samtidig kapital og ressourcer til andre gode investeringsmuligheder.

”Aktien var en væsentlig positiv bidragsyder til kundernes afkast i 2020, som jo skød i vejret i tredje og fjerde kvartal. Sampension leverede således det næstbedste afkast i fjerde kvartal ud af 18 pensionsprodukter i markedsrente,” siger Philip Jagd.

Med salget af aktieposten opnår Sampension også en bedre risikospredning gennem en mindre eksponering mod enkeltpositioner i tråd med investeringsstrategien.

”Vi har fået vores investerede beløb 4-5 gange igen. Det er vel som ved en investering i en rigtig god kapitalfond, men uden de høje omkostninger, som det ofte medfører. Vi har været tålmodige, tænkt langsigtet og rykket hurtigt, da vi besluttede at sælge,” siger Philip Jagd.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Salg af Boozt-aktier kommer pensionskunderne til gode. Foto: Sampension
Salg af Boozt-aktier kommer pensionskunderne til gode. Foto: Sampension
Download
Aktiechef Philip Jagd, Sampension. Foto: Sampension
Aktiechef Philip Jagd, Sampension. Foto: Sampension
Download

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

Sampension ansætter ny pressechef6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rune Lindberg er fra medio august ansat som pressechef i Sampension. Den nuværende presse- og kommunikationschef, Pia Lykke, fortsætter som afdelings- og kommunikationschef. Sampension opruster på kommunikation og ønsker en tættere kontakt med omverdenen. Selskabet er med aktiver på godt 330 mia. kr. Danmarks tredjestørste pensionsselskab. “Vi har budskaber, som vi mener kan gavne danskerne. Det gælder bl.a. at være opmærksom på, at selskaberne opfører sig ordentligt, når man forvalter deres opsparing til pensionen. Derfor styrker vi kommunikationen til omverdenen,” siger kommunikationsdirektør Michael Carlsen, Sampension. Rune Lindberg er 38 år og har tidligere været ansat i DI, PensionDanmark og senest i PFA.