Greenmatch.dk

Pendling: Københavnerne udleder 40% mindre CO2 end Sjællænderne

Del

I en ny undersøgelse fra den grønne sammenligningstjeneste GreenMatch.dk konkluderes det, at indbyggerne i Region Hovedstaden udleder 7,10 kg CO2 pr. indbygger, når de tager bilen på arbejdet hver dag på én almindelig arbejdsuge. Dette er hele 40% mindre end Region Sjællands indbyggere, som på en enkelt arbejdsuge udleder 11,87 kg CO2 pr. indbygger.

I  gennemsnit udleder vi danskere 9,4 kg CO2 på en normal arbejdsuge på fem dage, når vi tager bilen til og fra arbejdet. I Region Hovedstaden er dette derimod kun 7,10 kg CO2 pr. indbygger, hvilket faktisk er hele 40% mindre end Region Sjællands indbyggere, viser en ny undersøgelse fra GreenMatch.dk. For eksempel udleder Rødovre Kommunes indbyggere kun 4,74 kg CO2 pr. indbygger på en normal arbejdsuge. Derimod udleder indbyggerne i Vordingborg Kommune 10 kg mere CO2 pr. indbygger - nemlig 14,79 kg.

Kort pendlingsafstand og lavt CO2-udslip i Region Hovedstaden

En af de ting, der gør, at indbyggerne i Region Hovedstaden udleder mindst CO2, er, at de har en kort pendlingsafstand sammenlignet med de resterende kommuner. I Region Hovedstaden skal du i gennemsnit pendle ca. 17 km i alt i forbindelse med arbejdet. Derimod skal du, hvis du bor i Region Sjælland og Midtjylland, i gennemsnit pendle henholdsvis 28 km og 24 km. Dette gør selvsagt, at Region Hovedstaden, i forbindelse med pendling, udleder langt mindre CO2 end de andre regioner.

Elbiler kan halvere CO2-udslippet

I en undersøgelse, foretaget af Klimarådet i starten af 2018, konkluderes det, at en elbil udleder betydeligt mindre CO2 i dens levetid sammenlignet med de traditionelle biler. Kører du i en mellemklassebil, som eksempelvis Volkswagen Golf med en dieselmotor, udleder du 109,5 g CO2 pr. km. Ifølge Klimarådet vil den samme størrelse elbil, der kører 200.000 km over dens levetid, udlede halvt så meget CO2. Der er derved en del at spare på CO2-kontoen ved at vælge en elbil næste gang, du skal købe en bil, som du skal bruge til at pendle til og fra arbejde.

Hvis du vil læse mere om din kommunes CO2-udslip, kan du gøre dette her: Så meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/

GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren den bedste løsning, da tilbuddet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem - helt gratis.

 

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Husk energitilskud, når du energiforbedrer din bolig17.12.2019 13:43:11 CETPressemeddelelse

Skal du energiforbedre din bolig i 2020, f.eks. ved at få installeret solceller, jordvarmeanlæg eller varmepumpe, så bør du huske, at du i de fleste tilfælde kan få et energitilskud til dit projekt. Du kan tilmed få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kr. Hos GreenMatch.dk kan du læse om mere om, hvad du kan få energitilskud til, og om du er berettiget til håndværkerfradrag til dine energiforbedringer. Foruden at blive mere miljøvenlig kan du spare penge på el- og/eller varmeregningen.

Disse kommuner har det største forbrug af el i Jylland24.10.2019 09:15:35 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er over dobbelt så højt i Ringkøbing-Skjern Kommune sammenlignet med Aarhus Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.049 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el i Jylland. Blandt de mere elbesparende kommuner ligger Aarhus Kommune med et totalt energiforbrug på 375 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.

Disse kommuner har det største forbrug af el på Sjælland24.10.2019 09:14:57 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er omkring fire gange højere i Kalundborg Kommune sammenlignet med Frederiksberg Kommune. Kalundborg Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.395 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el på Sjælland. I den anden ende ligger derimod Frederiksberg Kommune med et totalt energiforbrug på 232 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.