Region Sjælland

Pause med AstraZeneca berører medarbejdere og få borgere

Del

Vaccination med AstraZeneca er sat på pause af Sundhedsstyrelsen ud fra et forsigtighedsprincip. Det undersøges nu på europæisk plan, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og indberettede alvorlige bivirkninger. Alle får automatisk ændret eller aflyst sin tid og skal derfor ikke gøre yderligere.

Sundhedsstyrelsen har sat vaccination med AstraZeneca vaccinen på pause. Det berører cirka 25.000 medarbejdere i de 17 kommuner og i Region Sjælland, da AstraZeneca primært er givet til medarbejdere. Godt 23.000 af dem har en tid til 2. vaccination med AstraZeneca, som automatisk ombookes til cirka fem uger fra deres planlagte vaccinationsdato. 

- Alle får per automatik ændret sin tid, og medarbejderne i kommuner og regionen skal derfor ikke gøre noget yderligere, siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.  

Udover dem, der stod til at få 2. vaccination, har cirka 1.800 booket tid til første vaccination. Alle medarbejdere, der har en booket tid til 1. vaccination med AstraZeneca, vil få aflyst tiden og vil få nærmere information om, hvornår de på ny kan booke en tid.

Indtil videre er knap 250 færdigvaccineret i Region Sjælland med AstraZeneca. Halvdelen af de vacciner, Region Sjælland har til rådighed, er fra denne producent.

Få borgere bliver berørt

Vaccinationsprogrammet for borgere i udvalgte grupper fortsætter nærmest uændret. Stort set alle borgerne i Region Sjælland vaccineres med Pfizer og Moderna, og denne del af vaccinationsindsatsen fortsætter og bliver ikke påvirket af pauseringen.

-  Vi fortsætter med at vaccinere borgere over 65 år med hjælp og pleje i eget hjem, borgere over 85 år og udvalgte patienter med særligt øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Derudover kører hjemmevaccination og vaccination på sociale institutioner også videre, siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Nogle få borgere skulle efter planen vaccineres AstraZeneca, men det ændres nu med udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen i dag. Knap 150 borgere har været booket til vaccination med AstraZeneca, hvoraf cirka en tredjedel allerede har fået 1. vaccination. De borgere ombookes automatisk til at modtage Pfizer vaccinen, og de kontaktes direkte om ændringen.

Fakta:

Har du bestilt tid til vaccination med AstraZeneca?

  • Borger:
    • Ved tid til 1. vaccination ændres bookingen automatisk til Pfizer i stedet for AstraZeneca
  • Medarbejder:
    • Ved tid til 1. vaccination aflyses tiden, og du informeres, når du kan booke en ny tid
    • Ved tid til 2. vaccination ombookes tiden automatisk til cirka fem uger fra den allerede planlagte vaccinationsdato

Er du vaccineret med AstraZeneca inden for de sidste 14 dage?

  • Oplever du længerevarende symptomer, det vil sige mere end 3 dage, bør du kontakte din læge.
  • Oplever du nye symptomer, efter de første dages milde symptomer, bør du kontakte din læge.

Kontakter

Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, 21 16 23 45

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland fordoblede tilsyn med råstofgrave i 202013.4.2021 13:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Indvindingen af råstoffer i Region Sjælland skal ske med så få gener som muligt. Derfor besluttede Regionsrådet med Budget 2020 at øge tilsynet med de sjællandske råstofgrave. Beslutningen har betydet, at der i 2020 er gennemført over dobbelt så mange tilsyn som i 2018. Det er nødvendigt, hvis hensynet til borgere, naturen og regionens pligt til at sikre den stabile råstofforsyning skal balancere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum