Lolland Kommune

Patruljefartøjet Najaden kommer til Nakskov Havn

Del

Lolland Kommunes adoptionsskib Najaden besøger Nakskov og holder åbent skib for alle interesserede fredag den 27. maj og lørdag den 28. maj. Der er lagt op til et par festlige og læringsrige dage med en række aktiviteter på havnen og mulighed for at få en rundvisning om bord på Najaden og på marinehjemmeværnsfartøjet Enø.

Lolland Kommunes adoptionsskib Najaden kommer til Nakskov 27.-28. maj. (Foto: Brian Thomsen)
Lolland Kommunes adoptionsskib Najaden kommer til Nakskov 27.-28. maj. (Foto: Brian Thomsen)

Lolland Kommune adopterede Najaden til Nakskov by den 17. november 2012 ved en ceremoni i Nakskov. Det blev starten på et samarbejde til gensidig glæde for kommunen og Søværnet. Som adoptionsskib besøger Najaden Lolland Kommune hvert andet år for at give borgerne et kendskab til Søværnets vilkår og arbejde, mens Najadens besætning kan lære Nakskov by, Lolland Kommune og dens havne at kende. Næste besøg er 27. – 28. maj, hvor Najaden kommer til Nakskov.

”Da Lolland Kommune og Nakskov by adopterede Najaden blev vi del af en lang og spændende tradition for, at søkøbstæder adopterer flådens skibe. Det er en tradition, som har gjort det muligt for os at skabe en nær kontakt til Søværnet og at få et særligt indblik i deres verden. Jeg opfordrer derfor alle til at gribe chancen for at opleve Najaden på helt tæt hold, når den kommer til Nakskov Havn. Det bliver nogle både underholdende og læringsrige dage takket være den kæmpe indsats, som Søværnet og Najadens kaptajn premierløjtnant Troels Tamstrup Nielsen har gjort for at planlægge besøget og de mange forskellige aktiviteter,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen, som sammen med blandt andre viceborgmester Henrik Høegh sejler med Najaden fra Korsør til Nakskov om fredagen.

Fredag den 27. maj kl. 15-17 byder Lolland Kommune alle fremmødte på gratis grillpølser, og der bliver musikalsk underholdning med ”Det glade Vanvid”. I samme tidsrum er der åbent skib på Najaden og på marinehjemmeværnsfartøjet Enø, som også deltager og støtter op om arrangementet.

Lørdag den 28. maj er der åbent skib på både Najaden og på Enø fra kl. 12-16, og i samme tidsrum viser Brandmuseet brandkøretøjer frem på kajen ved Havnebygningen.

I løbet af lørdagen viser Najaden våben, dykkerudstyr og havarimateriel frem. Derudover vil der være en demonstration af brandkanon og mulighed for at prøve karabinskydning med løst krudt. Kl. 14-16 kan du komme med på småture i havnen med Najadens speedbåd, og kl. 16-16.30 laver Najaden et haveri-setup i havnebassinet.

Også Najadens og Enøs besætninger får oplevelser med hjem fra besøget. Lørdag formiddag skal de nemlig besøge Nakskovs Skibs- og Søfartsmuseum, og søndag formiddag er der byvandring i Nakskov for Najadens besætning med tidligere lektor Henning Bech Johansen.

Najaden sejler hjem igen mandag den 30. maj.

Se hele programmet på www.lolland.dk/najaden

Om adoptionsskibe
Søkøbstædernes adoption af flådens skibe er en hævdvunden tradition, hvor der skabes nær kontakt mellem en af flådens enheder og den adopterende by/kommune med det formål at udbrede kendskabet til Søværnet og dets vilkår, hvorunder Søværnets sejlende enheder anvendes, og hvordan besætningen arbejder. Traditionen blev indledt i 1946, hvor Randers Kommune opnåede tilladelse til at adoptere Niels Ebbesen. Lige siden er søværnets skibe blevet adopteret.

Læs mere om skibet Najaden.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Pfeffer
Stadsarkivar, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 68 64
Mail: hepf@lolland.dk

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Billeder

Lolland Kommunes adoptionsskib Najaden kommer til Nakskov 27.-28. maj. (Foto: Brian Thomsen)
Lolland Kommunes adoptionsskib Najaden kommer til Nakskov 27.-28. maj. (Foto: Brian Thomsen)
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum