Region Sjælland

Patientrettighederne suspenderes i Region Sjælland

Del

Forretningsudvalget i Region Sjælland har i dag besluttet at suspendere patientrettighederne fra den 3. januar til den 30. januar 2022 på sygehusene. Kræftpatienter og andre akutte patienter vil fortsat få tilbud om hurtig udredning og behandling.

For at sikre tilstrækkelig med plads og hænder på sygehusene til at håndtere den store smittespredning med COVID-19 og den forventede afledte stigning i indlæggelser, besluttede Folketinget i sidste uge at gøre det muligt at suspendere patientrettighederne. Det har Forretningsudvalget i Region Sjælland i dag vedtaget at gøre brug af på regionens sygehuse. Psykiatrien er dog ikke berørt af suspenderingen.

- Det er vigtigt for os, at vores sundhedsvæsen kan tage sig af de mest kritisk syge patienter såsom kræftpatienter og patienter med livstruende sygdomme. Derfor har vi vedtaget suspenderingen, så vores sygehuse kan have fuldt fokus på de patienter. Samtidig er det en prioritet for os, at vi i så stort et omfang som muligt udnytter mulighederne for behandling af patienter på private sygehuse og klinikker, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:

- Med brugen af de private sygehuse gør vi alt for at sikre, at så mange patienter som muligt får tilbudt en behandling hurtigst muligt. For at sikre, at alle borgere har lige adgang til behandling, vurderes og prioriteres patienterne ud fra en lægefaglig vurdering. Det er i den sammenhæng vigtigt at understrege, at hvis man oplever en forværring i sin sygdom, skal man kontakte den afdeling, man er tilknyttet på sygehuset, siger Heino Knudsen.

Kontaktinformationerne til afdelingerne vil som regel fremgå af det brev, man har modtaget fra sygehuset, og ellers kan man finde informationerne på regionens hjemmeside www.regionsjaelland.dk. Da det ikke er alle behandlinger og udredninger, som de private sygehuse kan håndtere, vil der være patientgrupper, som ikke vil kunne henvises til private sygehuse.

I Forretningsudvalget stemte Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre for forslaget, mens Venstre og Det Konservative Folkeparti stemte imod.

Kontakter

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum