Passagererne rejser uden for myldretiden og husker mundbindet
Afstand og hygiejne er noget af det vigtigste for at begrænse smittespredningen. Derfor er danskerne siden foråret blevet opfordret til at tage cyklen på de korte ture, arbejde forskudt og rejse uden for myldretiden, når det er muligt.
De første opgørelser fra efteråret viser, at danskerne stadig holder fast i de gode vaner. Antallet af passagerer, der rejser med den kollektive trafik er fortsat langt under normalen. I oktober måned har rejsekortaktiviteten i hele landet været ca. 30 pct. lavere end normalt. Derudover viser data fra DSB, Metroselskabet og Movia i hovedstadsområdet, at der generelt ikke er trængselsproblemer i morgen- og eftermiddagsmyldretiden.
- Som alle ved, har vi set en alvorlig udvikling i Danmark og resten af Europa i de seneste uger. Derfor skal vi holde fast og skærpe opmærksomheden, hvis vi skal holde smittespredning nede. Det er rigtig positivt, at de overordnede tal ser så fornuftige ud. Der kan dog stadig være konkrete hændelser, hvor der opstår trængsel og derfor opfordrer jeg alle til at overveje, om man kan rejse uden for myldretid eller tage cyklen på de kortere ture, siger Benny Engelbrecht
Der kan også opstå kortvarige spidsbelastninger uden for de traditionelle morgen- og eftermiddagsmyldretider. Det kan være, når der af tekniske årsager må indsættes tog- og metrobusser eller som noget nyt omkring kl. 22, når restauranter mm. lukker.
Også transportørerne skal fortsat være ekstra opmærksomme på hygiejne og andre tiltag, der kan hjælpe mod smittespredning.
- Passagererne bakker heldigvis op om kravet om mundbind, og det er ekstra vigtigt, hvis der opstår situationer, hvor man ikke kan holde afstand. Derfor må vi også regne med, at det bliver et krav lang tid fremover. Vi følger tallene nøje, og jeg vil i den kommende tid tage møder med transportudbyderne om, hvad der eventuelt kan gøres yderligere, såfremt udviklingen i COVID-19 tilsiger det, siger Benny Engelbrecht.
Nøgleord
Information om Transportministeriet
Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet
EU støtter udrulning af nyt signalsystem på Fyn med 176 millioner kroner4.7.2025 11:01:23 CEST | Pressemeddelelse
Europa-Kommissionen har besluttet at støtte det nye signalsystem mellem Middelfart og Korsør med penge fra EU’s infrastrukturfond. Udover signalprogrammet kommer der også støtte til blandt andet Vejdirektoratet. Danmark modtager støtte for i alt 191 millioner kroner.
83 millioner til ladeinfrastruktur til Østbanen1.7.2025 12:13:29 CEST | Pressemeddelelse
Som led i indførelsen af batteritog i Region Sjælland skal der etableres ladeinfrastruktur til de nye tog.
Nu må 17-årige køre bil uden ledsager1.7.2025 09:17:01 CEST | Pressemeddelelse
Fra i dag kan 17-årige bruge deres kørekort uden ledsager i bilen mellem klokken 05 og 20. Samtidig bliver der indført nultolerance for alkohol for alle nye bilister de første tre år.
Færre grænsehindringer skal lette den tunge transport1.7.2025 07:05:25 CEST | Pressemeddelelse
En dansk-svensk arbejdsgruppe har undersøgt mulighederne for at gøre det nemmere at fragte gods på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige. Den danske transportminister og den svenske infrastruktur- og boligminister har som fælles mål at fjerne grænsehindringer til glæde for den grønne omstilling og transporterhvervet.
114,1 millioner kroner til statslige cykelstier27.6.2025 07:05:59 CEST | Pressemeddelelse
Den statslige cykelpulje har fokus på cykelpendling og supercykelstier, og nu udmøntes der midler til fire cykelprojekter fra den statslige cykelpulje.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum