Passagerer på fly til København konstateret smittet med COVID-19
Flere personer smittet med COVID-19 har været ombord på det samme fly til København.
Det har Styrelsen for Patientsikkerhed kunnet konstatere gennem sit arbejde med smitteopsporing.
Det drejer sig indtil videre om seks personer, hvoraf de fire har været smitsomme, imens de har været ombord på flyet.
”I vores arbejde med kontaktopsporing har der tegnet sig et mønster, hvor flere smittede har været ombord på det samme fly. Det drejer sig indtil videre om seks personer. Heraf har fire været smitsomme på det tidspunkt, hvor de har befundet sig ombord på flyet. Vi kan dog ikke udelukke, at vi i vores opsporingsarbejde finder flere,” siger Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at opspore andre passagerer fra flyet, der har siddet i nærheden af de fire smittede, og derfor potentielt kan være smittet med COVID-19.
”Vi arbejder på at stoppe smittekæderne, så virussen ikke breder sig yderligere. Vi har derfor fået udleveret passagerlisterne fra flyselskabet, og er i gang med at tage kontakt til personer, der har siddet i nærheden af de smittede på flyet,” siger Anette Lykke Petri.
Afstand og håndhygiejne er vigtigt
Der er tale om fly nummer PK8771 fra Islamabad i Pakistan, der er landet i Københavns Lufthavn den 6. juni 2020.
”Denne sag illustrerer rigtig godt, hvorfor det er så vigtigt, at vi alle sammen stadig husker at holde afstand og holde god hygiejne,” siger Anette Lykke Petri og fortsætter: ”COVID-19 er meget smitsom, og man kan være smittet uden selv at være klar over det. Derfor kan der gå mange dage, fra en person bliver smittet, til man bliver testet positiv, og i den periode kan man nå at smitte andre”.
Personer, der har været ombord på det pågældende fly opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer på COVID-19.
”Har man mistanke om, at man kan være smittet med COVID-19, opfordrer vi til, at man isolerer sig selv og booker en tid til test eller ringer til sin læge. Man skal ikke møde uanmeldt op i lægens konsultation, da man kan risikere at smitte andre i venteværelset,” siger Anette Lykke Petri.
Kommer man hjem fra rejse i udlandet opfordres man kraftigt til at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Man kan læse mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Nøgleord
Kontakter
Telefon: 72 22 86 88
E-mail: presse@stps.dk
Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Erfaringsopsamling fra tilsyn på plejeområdet viser fortsat udfordringer med medicinhåndteringen30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 191 sundhedsfaglige tilsyn på plejecentre, i hjemmepleje og hjemmesygepleje. Mere end halvdelen af tilsynene afdækkede problemer med håndteringen af borgernes medicin.
Samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens5.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Erfaringer fra tilsyn med brug af antipsykotisk medicin til patienter med demens på plejehjem viser, at et tæt samarbejde mellem læger og plejepersonale kan være med til at bringe forbruget ned.
Erfaringsopsamling om tilsyn med behandling med insulin3.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
I 2023 og 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed i alt 245 sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder i plejesektoren og på bosteder, hvor personalet håndterer insulin for borgere med diabetes. Resultater og observationer fra tilsynene er nu samlet i en erfaringsopsamling.
Bliv klædt på til fravalg af genoplivningsforsøg for borgere over 60 år15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop på sundhed.dk. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor lanceret en kampagne med information til sundhedspersoner om det nye fravalg.
Tilsyn stiller skarpt på psykiatrisk behandling af børn og unge27.11.2024 07:52:57 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vil Styrelsen for Patientsikkerhed føre organisatorisk tilsyn med offentlige og private sygehusafdelinger og speciallægepraksis, der udfører ambulant psykiatrisk behandling af børn og unge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum