Christiansborg Slot

Påskeferie med monstre og hvide heste på Christiansborg

Del

På Christiansborg Slot byder påsken på oplevelser for både børn og voksne. Oplev Shane Brox' hær af farverige og følsomme monstre oplyse resterne af Absalons Borg og Københavns slot i Ruinernes familieudstilling, Monster - stygge skabninger med store følelser. Grib chancen for at besøge Dronningens hvide heste i De Kongelige Stalde og gå med på en af de spændende omvisninger i De Kongelige Repræsentationslokaler hver dag.

På monsterjagt i familieudstillingen, Monster - stygge skabninger med store følelser 

Selvom de rædselsvækkende skrig fra jalousiens monster, Strixen, allerede kan høres, inden du går ned ad trappen til Ruinerne, så er multikunstneren, Shane Brox' familieudstilling, Monster - stygge skabninger med store følelser en oplevelse for både børn og voksne. Besøg den og tilfør påskeferien lidt (u)hygge med gode samtaler om følelser i historiske omgivelser.

For med den kærlighedshungrende Krakens lange arme, Blemiaens sørgmodige blikke og Strigoiens stressende skikkelse sætter monstrene nemlig billeder på nogle af de følelser, der igennem århundreder har drevet mennesket. Selvom vi ikke tror på drager og lignende fæle skabninger i dag, så kan monstrene sætte gang i gode samtaler mellem børn og voksne om nogle af de ting, som ellers godt kan være svære at sætte ord på. 

Hvornår: I hele påskeferien og også frem til 19. juni. 
Pris: voksne 75 kr. studerende 65 børn u. 18 år gratis.
Hvor: Indre Slotsgård, Christiansborg Slot, 1218 København K. 

Besøg Dronningens hvide heste, når De Kongelige stalde holder åbent i påsken  

Imellem De Kongelige Staldes tunge marmorsøjler bor Dronningens hvide heste. Der har været heste i de gamle bygninger siden 1780, og de flotte staldfløje med buegangene har sammen med Marmorbroen overlevet hele to slotsbrande. I påskedagene åbnes staldportene til savsmuldslugt og historiske vingesus for besøgende. Oplev også den historiske karetsamling og seletøjsmuseet, som også findes i De Kongelige Stalde. 

Hvornår: 14. april - 18. april kl. 13.30 - 16.00. 
Pris: voksne 60 kr. studerende 50 kr. børn under 18 år gratis.
Hvor: Christiansborg Ridebane 18, 1218, København K. 

Endnu flere oplevelser til din påskeferie på Christiansborg Slot 

På Christiansborg Slot er der spændende oplevelser for børn og voksne hver dag i påskeferien. Gå med på en af de daglige omvisninger og hør de spændende historier om gobelinerne og De kongelige Repræsentationslokaler eller tag børnene med på detektivjagt igennem slottet. Du kan læse mere om, hvad der sker på slottet i påskeferien her 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Christiansborg Slot

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

33 92 64 92https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

Om Ruinerne 

Dybt under Christiansborg Slot ligger ruinerne af slottets to ældste forgængere. Her kan publikum opleve resterne af Biskop Absalons borg fra 1167 og det eventyrlige Københavns Slot, hvor kongedatteren, Leonora Christine sad fanget i næsten 22 år. I Ruinerne fortælles historien om Slotsholmens lange historie med de utallige, fascinerende menneskeskæbner, der knytter sig til stedet.

De Kongelige Stalde 

Der har været heste og liv i staldene siden 1740 i De Kongelige Stalde på Dronningens Christiansborg. Staldfløjene og Ridebanen er det eneste, der er tilbage af Christian 6.s pompøse barokslot i dag. Når Dronningen holder nytårskure og andre store fester på Christiansborg Slot, spændes de smukke hvide heste for kareten i prægtigt gallaseletøj. Selvom de hvide heste for mange føles som en fast del af Kongehuset, så var de et sjældent syn fra slutningen af 1800-tallet til 1994, hvor Prins Henrik indførte de hvide kladruber-heste fra det gamle fyrstelige stutteri i Tjekkiet.

Om Dronningens Christiansborg 

Dronningens Christiansborg Slot ligger på Slotsholmen i hjertet af København, tæt på Strøget, Tivoli og Nationalmuseet. Slottet rummer fem besøgssteder i et: De Kongelige Repræsentationslokaler, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og Ruinerne under slottet. Da Christiansborg Slot kan være lukket på grund af officielle arrangementer, så tjek altid de aktuelle åbningstider på christiansborg.dk før dit besøg.

Følg pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Ny børnebog om følsomme monstre udkommer i morgen21.4.2022 15:02:21 CEST | Pressemeddelelse

Gode snakke om svære følelser har summet rundt omkring i Ruinerne under Christiansborg Slot. I familieudstillingen, Monster – Stygge skabninger med store følelser, der lige nu kan opleves, møder børn og voksne 12 farverige monstre, som hver især fortæller om en følelse, der kan være svær at tale om. De følsomme monstres fortællinger udkommer i den nye børnebog Shanes Monstre i morgen fredag d. 22. april.

I dag åbnede Shane Brox’ nye familieudstilling i Ruinerne under Christiansborg9.2.2022 17:22:18 CET | Pressemeddelelse

Der ventede en hær af flyvende, krybende, skræmmende, sjove og følsomme monstre til de gæster, der besøgte Ruinerne i dag, hvor den nye familieudstilling, Monster – stygge skabninger med store følelser åbnede. Multikunstneren, Shane Brox står bag udstillingen, der skal gøre det lettere for børn og voksne at tale sammen om deres følelser. Udstillingen kan opleves frem til 19. juni 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum