Verisure Dansikring Direct

Påske betyder dobbelt op på indbrud

Del

Landets indbrudstyve plejer at have travlt i påsken. Faktisk er antallet af indbrud dobbelt så højt i påsken som i en normal uge, viser tal fra et af Danmarks største alarmselskaber.

Mange boliger står tomme i påsken mens danskerne er på ferie og til påskefrokoster. Landets næststørste alarm selskab Verisure forventer derfor en travl påske, da højtiden traditionelt betyder ekstra indbrud og dermed travlhed hos alarmpersonalet:

”Går det som det plejer, vil vi have dobbelt så mange sager med indbrud som i en normal uge. Og påsken er sammen med julen et af de tidspunkter hvor vi har mest at se til,” fortæller Niels Chemnitz direktør for sikkerhed og drift hos Verisure.

”Det er voldsomt irriterende at det skal være sådan. Og der er derfor ekstra grund til at sikre sin bolig mod ubudne gæster. Mange tyve går hurtigt videre, hvis huset ved første øjekast er svært at bryde ind i," siger Niels Chemnitz der gør opmærksom på, at næsten halvdelen af alle indbrud sker gennem vinduet, man bør derfor være særlig opmærksom på om det er muligt at lukke og låse vinduerne forsvarligt.

46 procent af danskerne frygter indbrud i ferien

Senest Verisure sammen med YouGov i 2015 undersøgt danskernes holdning til indbrud viste det sig, at netop ferier er det tidspunkt frygten for indbrud er størst:

”Det er desværre ikke uden grund at 46 procent af danskerne er bekymret for indbrud i ferien. Så mit bedste råd er, inden man tager på ferie eller skal til påskefrokost med familien, at bruge dagene inden påske, på at gå huset igennem, set med en tyvs øjne,” udtaler Niels Chemnitz og fortsætter:

”Vi har en ambition om, at vores kunder skal kunne være trygge i deres hjem. Så ud over at installere en alarm som vi ved reducerer risikoen for indbrud, har vi 10 gode råd, som vi giver til vores kunder, men som alle andre også er velkommen til at bruge, så de kan sikre deres bolig bedst muligt.”

10 råd til at holde tyven ude

 1. Betragt din bolig som en skal. Gå en tur rundt om dit hjem og vurder hvor det vil være lettest at bryde ubemærket ind.
 2. Se efter at udendørs redskaber ikke er tilgængelige. Lås f.eks. stiger inde i redskabsskuret.
 3. Øg sikkerheden med sikkerhedsbeslag på vinduerne, sæt tremmer for kældervinduerne og få en ekstra lås på kælder og hoveddør.
 4. Tilmeld dig og dine naboer nabohjælp eller opret et lignende fælleskab hvor I hjælper hinanden med at holde et vågent øje med omgivelserne og hinandens boliger.
 5. Snyd tyven så det ligner i er hjemme. Lad lyset og radioen/tv’et være tændt hvis du er væk i kortere tid. Anvend kunstige levende lys i vinterperioden. Bed naboen om at bruge den skraldespand og tømme postkassen jævnligt.
 6. Opsæt bevægelsessensorer omkring huset og lys godt op så tyven føler sig eksponeret.
 7. Undgå synlige bærbare computere, iPads og iPhones.
 8. Husk at lukke alle vinduer og døre. Også i badeværelset på 1. sal. Forsikringer dækker typisk ikke hvis boligen ikke er forsvarligt låst.
 9. Anvend låse som kun kan åbnes med nøgle. Det er vigtigt at tyven vurdere at det er svært at komme ud med sine tyvekoster.
 10. Overvej at få alarm hvis du har børn, som kommer alene hjem eller du føler dig utryg ved at være hjemme om natten.

Fakta

 • I 2015 var der 33.199 indbrud i private beboelse, kilde: politi.dk
 • Verisure registrede i påsken 2015 og 2014 dobbelt så mange indbrud som i en normal uge.
Nøgleord

Kontakter

Niels Chemnitz, direktør for sikkerhed og drift hos Verisure. Direkte +45 29 48 37 26

Information om Verisure Dansikring Direct

Verisure Dansikring Direct
Verisure Dansikring Direct70 24 7 365http://www.verisure.dk

 Med mere end 50.000 kunder er Verisure, tidl. Dansikring Direct, Danmarks hurtigst voksende alarmvirksomhed – og pt. Danmarks næststørste. Verisure har markedets mest moderne overvågede alarmer. Verisure er del af Verisure Securitas Direct, der blev grundlagt i 1988 som en del af virksomheden Securitas i Sverige. I 2006 blev Securitas Direct en selvstændig virksomhed. Vores fokus har hele tiden ligget på udviklingen af sikkerhedsprodukter og tjenester koblet til hjem og virksomhed.

I dag er Verisure varemærket for vores privatalarmer. Verisure har flere end 2. millioner kunder og 7.000 ansatte i hele verden, og er Europas største alarmvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra Verisure Dansikring Direct

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Verisure Dansikring Direct

Sikkerhedsekspert: Brug lyset til at holde tyvene borte i julen10.12.2015 07:31pressemeddelelse

Sikkerhedsekspert anbefaler danskerne at skrue op for lyset, for at holde tyvene borte i julen og nytåret. Vi er godt i gang med en lidet ønskværdig højsæson. For desværre stiger antallet af indbrud i december og kulminerer over jul og nytår, hvor mange boligejere er væk. For at undgå at blive en del af en uheldig statistik anbefaler sikkerhedsekspert fra et af landets største alarmselskaber, at du skruer op for lyset, gennemgår boligens låse og tager en god snak med naboen.