Pas på ryggen, når foråret lokker til havearbejde
Efter en lang vinter med coronapandemi, hvor vi har været mere inaktive end nogensinde før, skal vi passe ekstra godt på ryggen, når vi kaster os over køkkenhaven og de store havekrukker, siger Michael Andersen.
Hvert år modtager vi i vores klinikker flere henvendelser fra folk med rygsmerter, der er opstået i forbindelse med havearbejde. Det er typisk fordi, man har stået eller siddet foroverbøjet ved et bed i lidt for lang tid, eller fordi man har løftet en tung havekrukke.
Ifølge Michael Andersen er planlægning én af nøglerne til at komme godt i gang med havearbejdet uden skader. Her er tre grundprincipper, som kan være en hjælp:
Start langsomt ud: Det vigtigste princip er at starte langsomt ud. Det kan fx være en god idé at starte med en halv times arbejde ad gangen, hvorefter man langsomt bygger op. På den måde vænner vævet i ryggen sig til den øgede belastning.
Varm op: Opvarmning behøver ikke være løb på stedet og vejrmøller med armene. I forhold til havearbejde kan det handle om at planlægge sin dag i haven, så man starter med de mindre fysisk krævende opgaver.
Skift arbejdsstilling: Det kan være en god idé at have flere forskellige projekter i gang, så man har mulighed for at skifte arbejdsstilling undervejs.
At blive øm efter nogle timers arbejde i haven er helt naturligt, og det er sundt for kroppen. Men hvis smerterne er vedvarende og gør det vanskeligt at udføre simple gøremål som at bukke sig ned eller rejse sig fra stolen, kan det være tegn på overbelastning.
"Skader i forbindelse med havearbejde ser vi oftest hos personer, som i forvejen har tendens til rygsmerter. Det er derfor ekstra vigtigt, at man tager sine forholdsregler og undgår de aktiviteter, der kan belaste ryggen unødigt," siger Michael Andersen.
Havearbejde kan være sundt for krop og sjæl, så længe man passer på ryggen og følger de gode råd fra fysioterapeut og osteopat Michael Andersen.
Michael Andersen har over 15 års erfarings som behandler og er ejer af klinikkerne Osteopaterne Skanderborg & Horsens – www.osteopaterne.nu
Links
Information om Link Concept ApS
Følg pressemeddelelser fra Link Concept ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Link Concept ApS
Kan du lide læder? Omring dig med læderaccessoires22.11.2024 12:09:01 CET | Pressemeddelelse
Er du til læder? Så er der andet end bare bælter, du kan bære. Faktisk er der mange accessoires, du kan overveje at pynte dig med eller have med på farten. Tegnebøger og kortholdere af kernelæder er nok det mest oplagte eksempel at pege på, men der findes også mange fikse ting i læder, som du måske slet ikke havde tænkt på at erhverve dig. Her kan du læse om cool læderaccessoires at købe. Lædernøglering med indgravering Sjældent passerer man gennem en af de der butikker, der sælger billigt tingeltangel, uden at købe sig en nøglering – om ikke andet så fordi de er ekstremt billige, og man ikke kan få sig til at forlade butikken uden at købe noget. Ønsker du en mere stilren nøglering end et hjerte hugget i sten, bør du overveje en læder nøglering med dit navn indgraveret, så den er personaliseret og ikke generisk. Hold styr på dine høretelefoner Er du en ”laggard”, altså en person der er langsom til at gå over til ny teknologi, går du måske stadig med høretelefoner med kabel i stedet for
Tidligere direktør hos Jyllands-Posten og Obton Group bliver ny kommerciel direktør i digitalt bureau21.11.2024 10:11:57 CET | Pressemeddelelse
44-årige Rasmus Blegvad er indtrådt som partner og kommerciel direktør for det hastigt voksende digitale markedsføringsbureau, KompetenceKanalen A/S, der har sit hovedsæde i Aarhus. Rasmus Blegvad opsagde i sommeren 2023 sin stilling som Jyllands-Postens annoncedirektør og som administrerende direktør for Jyllands-Postens Lokalaviser for, dengang, at blive investeringsdirektør for en kapitalforvalter. “Det er en ekstremt tung og dygtig medieprofil, vi har fået med på ledelsesholdet i KompetenceKanalen. Rasmus’ s drive i salg, drift og ledelse er uden sidestykke. Og dermed et uvurderligt tilskud til vores fortsatte vækstambitioner”, siger Benjamin Ben-Noon, der er medstifter af bureauet. KompetenceKanalen har betydelige ambitioner om både organisk vækst og vækst via opkøb, og allerede i 2024 venter virksomheden en bundlinjevækst på 80%. “Med den fart og de ambitioner, som jeg møder her, var der ikke noget at betænke sig på. Jeg er omgivet af præcis det, jeg elsker; mennesker, der vil gø
Blodappelsinens historie og anvendelse13.11.2024 22:53:02 CET | Pressemeddelelse
Blodappelsinen er en citrusfrugt kendt for sin karakteristiske dybe røde farve og unikke smag, som er både sød og let syrlig. Denne farve og smag gør den populær i kulinariske sammenhænge og i sundhedsverdenen, hvor den værdsættes for sine antioxidante egenskaber. I denne artikel dykker vi ned i blodappelsinens oprindelse, dens sundhedsmæssige fordele og måder at anvende den på i hverdagen. Hvad er en blodappelsin? Blodappelsinen er en underart af den almindelige appelsin og adskiller sig først og fremmest ved sit unikke, mørkerøde frugtkød. Denne farve skyldes antocyaniner – naturlige pigmenter, som også findes i bær som blåbær og kirsebær. Antocyaniner udvikles, når appelsinerne udsættes for kølige nætter, hvilket gør blodappelsinen til en særlig frugt, der kræver helt særlige klimatiske forhold. Blodappelsiner dyrkes primært i Middelhavsområdet, især på Sicilien, hvor kombinationen af solrige dage og kølige nætter skaber ideelle betingelser. Sundhedsfordele ved blodappelsiner Blodap
En guide til fisken lange: Smag, fangstmetoder og anvendelse i køkkenet13.11.2024 22:51:32 CET | Pressemeddelelse
Lange er en fisk, der på trods af sin fremragende smag og anvendelighed, ikke altid får samme opmærksomhed som torsk eller laks. Men denne fiskeart, som lever på dybere havbund, er en fantastisk råvare til både professionelle kokke og hobbykokke, der ønsker at eksperimentere med fiskeretter. Langens karakteristiske smag og tekstur gør den velegnet til mange forskellige retter. Hvad er en lange? Lange (latin: Molva molva) tilhører torskefamilien og lever i dybere farvande i Nordatlanten, herunder farvande omkring Danmark. Den kan blive op til 2 meter lang og kendetegnes ved sin slanke, cylindriske krop samt det karakteristiske underbid. Langens kød er hvidt, fast og har en mild smag, hvilket gør den ideel til retter, der kræver en fisk med en robust struktur. Lange er også kendt for at være en økologisk bæredygtig fisk, idet bestanden vurderes som stabil. Når man vælger lange fremfor mere truede arter, bidrager man til en mere bæredygtig fiskeindustri. Sådan fanger du en lange Fangst af
Bok choy: en sund og alsidig grøntsag i køkkenet13.11.2024 22:49:56 CET | Pressemeddelelse
Bok choy, også kendt som pak choy eller kinesisk bladbede, er en populær ingrediens i det asiatiske køkken. Denne grøntsag, som tilhører kålfamilien, har længe været værdsat for sin milde smag og sprøde tekstur. Dens anvendelsesmuligheder er mange, og den er både nærende og let at tilberede, hvilket gør den til en favorit blandt sundhedsbevidste forbrugere. Ernæringsmæssige fordele ved bok choy Bok choy er lav i kalorier, men rig på vitaminer og mineraler, herunder vitamin C, A og K samt folat og calcium. Disse næringsstoffer understøtter en sund knogleopbygning, styrker immunsystemet og beskytter kroppens celler mod skader fra frie radikaler. Da bok choy også indeholder en betydelig mængde fiber, bidrager den til en sund fordøjelse og kan hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauet. Sådan anvendes bok choy i madlavning Bok choy er en alsidig grøntsag, som kan tilberedes på mange måder. Den kan sauteres, dampes, grilles eller anvendes i supper og wokretter. På grund af dens milde smag
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum