Pas på ikke at gå for vidt!

Del

Medierne har den seneste uge bragt skræmmende nyheder, flere amerikanere er, uafhængigt af hinanden, blevet indlagt med alvorlige skader på lungerne. Ifølge professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, er der god grund til at ”blæse alarm”. ”Blæse alarm” – Det mener vi man bør gøre, når medier og professorer, bevidst eller ej, ”glemmer” at få detaljerne på plads.

Det er korrekt, flere amerikanere er blevet indlagt med alvorlige skader på lungerne, lægerne har undersøgt sagen, og det eneste patienterne har tilfælles er at alle har brugt e-cigaretter op til indlæggelserne.
Der har alle dage været flere læsere til sensationer end der har til kedelige nyheder, så medierne og Pisinger for ikke at nævne Andreas Rudkjøbing, Lægeforeningen, griber den første den bedste chance for at fange læserne – det virker, men er det nu også smart?

DR var på pletten 11. august, lidt senere samme dag fulgte EkstraBladet. Det viste sig hurtigt at læserne var mere skarpe end journalisterne. En hurtig søgning på Google var alt hvad journalisterne havde behøvet, for at finde ud af det samme som de kvikke læsere gjorde, men går den så går den, og Pisinger har trods alt haft heldet med sig, når hun tidligere har spredt usandheder om e-cigaretter.

Det viser sig at de indlagte amerikanere har haft endnu mere tilfælles end blot e-cigaretter, samtaler og undersøgelser peger alle i samme retning – væskerne anvendt i e-cigaretterne indeholdt THC, erhvervet på det sorte marked. Der er altså med al sandsynlighed tale om oliebaserede væsker.

AL oliebaseret væske, THC eller ej, skal man holde sig fra i når man benytter e-cigaretter. Det er ikke og har aldrig været nogen hemmelighed, det er vigtigt at vi bliver ved med at oplyse herom.

DR var da hurtige til at skrive en bemærkning nederst i deres artikel, at der er mistanke om at lungeskaderne primært skyldes forkert brug af e-cigaretter. I øvrigt er det anden gang i den forgangne uge at DR har været nødsaget til at præcisere og beklage at have bragt misinformation, flere som følger af Charlotta Pisingers udtalelser.

E-cigaretter er direkte årsag til at det lykkes for endnu flere end tidligere at stoppe med at ryge cigaretter, det er ikke uskadeligt, men forskning viser af det ER væsentligt mindre skadeligt end tobaksrygning.

Det er IKKE okay at sprede løgne der i værste fald fører større konsekvenser med sig end hvad godt er.

Hvis vi ønsker at rygerne skal stoppe med at ryge, og hvis Røgfri Fremtids mål virkelig er at skabe netop det – en røgfri fremtid - bliver de respektive myndigheder nødt til at indtænke skadesreduktion som en del af løsningen.

Kontakter

Jeanett Bergfriedt Andersen, Politisk konsulent, Smoke-It
Jeanett@smoke-it.dk

Billeder

Information om Smoke-it

Smoke-it
Smoke-it
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

http://www.smoke-it.dk

Følg pressemeddelelser fra Smoke-it

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Smoke-it

Hvem tager ansvar?30.9.2019 14:57:22 CESTPressemeddelelse

Sundhedsstyrelsen har udsendt en advarsel mod brugen af e-cigaretter. Umiddelbart er advarslen sket i kølvandet af seneste tilfælde af lungesygdomme i USA, lungesygdomme der har ført til 13 dødsfald, og som forbindes til brugen af e-cigaretter. Myndighederne i USA har nu endelig officielt meldt ud, hvad de mener er årsagen til de mange tilfælde af lungesygdomme. SMOKE-IT mener det er på tide, at myndighederne herhjemme tager ansvar!

Nu er det officielt og samarbejde bør indgås ASAP!24.8.2019 17:58:46 CESTPressemeddelelse

Mandag d. 19. august udsendte Smoke-It en pressemeddelelse vedr. artikler bragt hos hhv. Ekstra Bladet og DR. Artikler der advarede omkring brugen af e-cigaretter. Flere amerikanere er blevet indlagt med lungesygdomme. Det eneste patienterne havde tilfælles var tilsyneladende, at de alle havde brugt e-cigaretter før de blev syge. Nu har historien taget en ny og tragisk drejning. Det ”første” dødsfald blandt patienterne er netop blevet bekræftet. Kunne indlæggelserne og ikke mindst dødsfaldet være undgået?