
Pas på din hund i mørket. Husk reflekser!

Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Derfor ses der normalt dobbelt så mange påkørsler i vintermånederne som i resten af året. Så gode reflekser kan være afgørende for din hunds liv. Og hvad er så en god refleks? Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd om, hvordan du sikrer hunden i den mørke tid.
I skal kunne ses fra alle sider
Der findes et stort udvalg af reflekser til både hunde og deres ejere – alt fra diskrete reflekser integreret i hundesnoren til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter. Når der nu findes så mange forskellige reflekstyper, kan det være svært at beslutte sig for, hvad der er bedst. Lotte Evers understreger, at det vigtigste er, at reflekserne skal være synlige fra alle vinkler, og at de bevæger sig.
Reflekser giver tid til opbremsning
Er det halvmørkt, og har du og din hund ingen reflekser på, så er I først synlige ved ca. 20 meters afstand. Det giver ikke bilisten meget tid til at reagere. Har du og hunden gode reflekser, kan I ses af bilister allerede på ca. 140 meters afstand, når reflekserne bliver ramt af en lyskegle.
Og nej, gadebelysning er ikke nok. Faktisk er det sådan, at de fleste ulykker, hvor hunde bliver påkørt, sker i tætbebyggede områder, hvor der ofte er gadebelysning. Husk derfor, at det er vigtigt med reflekser på hunden, uanset hvor du bor og færdes.
Slidte reflekser
Har du en refleks liggende i en kasse på loftet, som du finder frem, så vær opmærksom på, at reflekser bliver slidt ret hurtigt. De fleste holder kun et års tid og skal så skiftes ud. Bliver refleksvesten hyppigt vasket, hundesnoren udsat for vind og vejr, og ligger reflekserne i lommen sammen med dine nøgler, skal de skiftes ud med jævne mellemrum.
Tjek dine reflekser
Et godt råd fra Lotte Evers er derfor at gøre det til en vane at kontrollere gamle reflekser ved at lyse på en gammel og en ny refleks med ca. fire meters afstand. Sammenlign forskellen mellem den gamle og den nye refleks, og skift den gamle ud, hvis den ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks.
Agria Dyreforsikrings gode råd om reflekser:
- Hav både reflekser og en lygte på hunden. Refleksen ses tydeligt, når den bliver ramt af lys, mens lygten ses, når det er helt mørkt.
- Hav altid din hund i snor, når det er mørkt, og I færdes tæt på trafikerede veje.
- Hunde med stor pels bør have en refleksvest, da pelsen ellers kan dække for et reflekshalsbånd.
- Husk at tænke på, at reflekserne på en hundevest oftest kun ses fra siden og altså ikke altid forfra og slet ikke bagfra.
- Sørg for, at du også selv bærer reflekser. Det øger chancen for, at I bliver set af bilisterne.
- Reflekser skal sidde højt og lavt og bevæge sig, både dem på dig og dem på hunden.
Nøgleord
Kontakter
Lotte EversPresseansvarligAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Information om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Mange katte rammes af loppeallergi22.8.2023 11:11:39 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for lopper året rundt! Derfor kan det være en god idé at tjekke din kat for lopper og investere i forebyggende loppemidler. Mange katte får nemlig problemer med loppeallergi, som kan være meget generende for katten og i svære tilfælde resultere i behandlingskrævende hudproblemer.
Kæledyrsejere maler sig selv op i hjørnet17.8.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.
Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.
Hvad koster det at eje en hest?27.7.2023 11:48:52 CEST | Pressemeddelelse
Alle kæledyr kræver opmærksomhed og koster penge, men der er alligevel stor forskel på at eje et marsvin eller en hest. Heste er store dyr, som kræver en del af sin ejer, både i forhold til pasning og pengepung. Men hvad koster det egentlig at have en hest?
Ferie med eller uden hund: Nyttige tips og råd19.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie. Det er en beslutning, der kræver forberedelse og et lidt større feriebudget. Her er en samling af gode råd, når du skal træffe beslutninger om sommerferie med din hund.