Partnerskab skal sikre arbejdskraft til lokale virksomheder
Et tæt partnerskab med lokale virksomheder skal sikre unge de bedste muligheder for at få en uddannelse og komme i arbejde, og samtidig sikre arbejdskraft til lokale virksomheder. Indsatsen er igangsat af Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, som forventer gode resultater af det nye samarbejde.

For at imødekomme de unge i Guldborgsund Kommune, der står uden for arbejdsmarkedet, og lokale virksomheder der efterspørger arbejdskraft, igangsætter Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget nu initiativet ”Ungegaranti”. Garantien går kort og godt ud på, at sikre unge i kommunen de bedste forudsætninger for at få en uddannelse og komme i job – både til gavn for den enkelte unge og for at styrke virksomhedernes muligheder for at rekruttere arbejdskraft. Fokus for indsatsen vil i første omgang være på beskæftigelse, og skal udmøntes i et tæt partnerskab med lokale virksomheder.
”En vigtig del af vores arbejde i Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget er at styrke rammerne for virksomhederne eksempelvis i forhold til rekruttering, og samtidig vil vi gerne hjælpe vores unge godt på vej ud på arbejdsmarkedet. Derfor indgår vi nu i et partnerskab med en række virksomheder, som er altafgørende for resultatet af indsatsen. Vores mål er at reducere andelen af 15-24-årige i kommunen som hverken er i job eller i uddannelse” siger formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget René Christensen.
Afsættet for partnerskabet er etablering af en arbejdsgruppe, og én af dem der deltager, er Jakob S. Nielsen, fabriksdirektør fra Metalcolour og formand for DI Lolland-Falster. Han ser det nye samarbejde med kommunen, som en vigtig brik til løsningen af udfordringen omkring rekruttering og meget vigtig at tage aktiv del i.
”Jeg ser det som et stort plus, at vi nu skaber et partnerskab, så vi i fællesskab – virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommune imellem – kan få en langt tættere dialog med hinanden, og samtidig kan løfte den udfordring omkring rekruttering, som mange virksomheder står med. Samtidig er det også et stort plus, at vi kan hjælpe unge der står uden uddannelse eller arbejde i retning mod et job. Det er en nødvendighed, og har betydning for vores fremtid” siger Jakob S. Nielsen.
Den første opgave for arbejdsgruppen er at definere og beskrive konkrete indsatser, som virksomhederne skal bidrage med. Det kan eksempelvis være en indsats for udsatte unge omkring fritidsjob eller rådgivning til unge potentielle iværksættere.
Antallet af unge i alderen 16-24 år på offentlig forsørgelse i Guldborgsund Kommune er i alt på 346, hvoraf en overvejende del (191) er mellem 20-24 år og på uddannelseshjælp. Indsatsen skal med tiden have fokus på alle unge – fra folkeskolen op til de 24-årige, og ikke alene de unge der er tilknyttet jobcenteret.
Som en del af udviklingen af indsatsen er der aftalt møde mellem Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget og Socialudvalget og med Børn & Skoleudvalget. Formålet med møderne er i fællesskab at udvikle yderligere indsatser på tværs af faggrupper og udvalg, til gavn for de unge og deres mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet.
Kontakter
René ChristensenFormand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget
Tlf:3337 5122rc@guldborgsund.dkRikke Betak LundChefkonsulent, Cand.Comm.
Tlf:25180248rblu@guldborgsund.dkBilleder

Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Millioner skal skabe større vild mangfoldighed1.2.2023 05:07:00 CET | Pressemeddelelse
Flagermus, oddere og endnu mere vildskab på kommunens egne grønne områder. Det er en del af temaerne for de projekter, som i år får del i Guldborgsund Kommunes biodiversitetspulje.
Flere udsatte borgere kan snart få hjælp på botilbuddet Fjordvang i Guldborgsund30.1.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Socialudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet at etablere flere pladser på botilbuddet Fjordvang ved Saxenhøj. Det sker som led i en investeringsplan for socialområdet.
Ny forskønnelse og sammenhæng i Nykøbing F bymidte26.1.2023 11:08:19 CET | Pressemeddelelse
Guldborgsund Kommune begynder til foråret på anden etape af områdefornyelsen i bymidten i Nykøbing. Hvor 1. etape handlede om en fornyelse af selve Torvet, så vil 2. etape fokusere på gaderne omkring, så der skabes en bedre sammenhæng mellem gaderne i bymidten. Samtidig vil en meget omtalt del af Torvet også blive ændret.
Næsten 100 foreninger og organisationer i Guldborgsund Kommune får økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde26.1.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Socialudvalget og Ældre og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har i år givet økonomisk støtte for over 1,3 millioner kroner til det frivillige sociale arbejde. Regnbuen, en nystiftet lokalgruppe på Lolland-Falster, er en af de glade modtagere.
Bibliotek & Borgerservice tilslutter sig Solsikkeprogrammet23.1.2023 10:57:42 CET | Pressemeddelelse
Som en del af arbejdet med at sikre tilgængelighed og lighed, tilslutter Bibliotek & Borgerservice sig nu, som den første afdeling i Guldborgsund Kommune, Solsikkeprogrammet. Det sker for at fremme forståelsen for borgere med usynlige handicap og gøre det nemmere for medarbejdere at tilbyde hjælp.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum