Ishøj Kommune

Pårørende må igen besøge ældre i Ishøjs plejecentre

Del

Ishøj Byråd har besluttet, at de ældre i kommunens plejecentre igen må få besøg fra pårørende. Besøgene skal dog foregå under skærpede forhold

Siden den 16. marts har plejecentrene Kærbo og Torsbo i Ishøj haft lukket for besøg udefra for at beskytte de ældre mod coronasmitte.

Nu har byrådet i Ishøj Kommune besluttet at åbne for besøg, så de ældre igen kan se deres nærmeste.

Besøgene vil dog foregå under skærpede vilkår og finde sted udendørs.

“Nu er den gradvise genåbning af Danmark nået til et punkt, hvor myndighederne tillader, at vores ældre igen kan få besøg. Det er naturligvis en rigtig glædelig nyhed. Men vi er stadig nødt til at passe godt på vores ældre, for de er særligt sårbare for smitte, og derfor er vi nødt til at tage en række forholdsregler for at beskytte dem,” siger Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune.

Besøg skal være udendørs

De særlige forholdsregler betyder blandt andet, at alle besøg skal foregå udendørs, og der skal være to meters afstand mellem de ældre og de pårørende. Desuden må besøgene blot vare op til 30 minutter.

“Jeg kan godt forstå, at det kan være svært med forholdsregler, når man savner sine familiemedlemmer og ikke har set hinanden så længe. Men først og fremmest må vi tænke på de ældres sundhed. Derfor håber jeg, at alle vil støtte op om retningslinjerne og følge plejepersonalets anvisninger,” Ole Bjørstorp.

De nye retningslinjer træder i kraft den 6. maj 2020 og gælder alle boliger tilknyttet plejecentrene Kærbo og Torsbo, herunder ældreboliger, plejeboliger og fleksible omsorgspladser.

FAKTABOKS: Retningslinjer for besøg på plejecentre i Ishøj

  • Besøgene skal planlægges efter aftale med lederen af den afdeling, hvor beboeren bor.
  • Besøgene skal foregå udendørs og med to meters afstand mellem beboer og pårørende. Alle skal blive inden for det anviste besøgsområde.
  • En beboer må have besøg af max to pårørende ad gangen.
  • Et besøg kan vare op til 30 minutter.
  • Beboere såvel som pårørende skal overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer for god håndhygiejne.
  • Besøgene skal ligge i hverdagene mellem kl. 10-16. Dog vil der være lukket for besøg kl. 12-13, hvor beboerne spiser frokost.
  • Personalet sørger for at følge beboerne til og fra besøgene
  • Besøgene skal planlægges således, at beboerne på en afdeling har besøg på skift, så det sikres, at det hele tiden er muligt at holde to meters afstand.
  • Besøg må ikke finde sted, hvis beboer eller pårørende har symptomer på Covid-19 eller anden smitsom sygdom.

Kontakter

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum