Boligsiden.dk

Pæne prisstigninger på boligmarkedet i Region Nordjylland i 2015

Del

Huspriserne i Region Nordjylland steg med 3,4 procent i 2015, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Også salgsprisen på ejerlejligheder steg markant i året, der gik.

Det blev dyrere at købe hus i 2015. Salgsprisen på en villa steg med 3,4 procent i Region Nordjylland fra december 2014 til december 2015. Dermed steg huspriserne mindre i Nordjylland end i resten af landet i året, der gik. Kvadratmeterprisen endte på 8.567 kroner i Nordjylland i december, hvilket svarer til en gennemsnitlig salgspris på 1,2 millioner kroner for en villa på 140 kvadratmeter. 

Større nedslag i 2015

Trods pæne prisstigninger er nedslaget dog også blevet større i Region Nordjylland det seneste år. På landsplan er der ellers blevet givet mindre i rabat på huskøbet, men i Region Nordjylland er nedslaget steget med 2,1 procent fra december 2014 til december 2015.

”Så længe salgspriserne stiger, skal man ikke bekymre sig så meget om, at nedslagene også bliver større. I bund og grund handler det om, hvor præcist man får sat sin udbudspris, og her har man måske været lidt for optimistiske i Nordjylland”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Men der har været hold i optimismen, for priserne er jo steget. Bare ikke helt så meget, som sælgerne måske havde håbet. En høj udbudspris er derfor blevet forhandlet ned, når hushandlen skulle falde på plads”, siger Birgit Daetz.

Ejerlejligheder steg markant i pris

Salgsprisen på en ejerlejlighed steg med 9,2 procent i Region Nordjylland fra december 2014 til december 2015. Men lejlighedskøberne måtte til gengæld tage til takke med et langt mindre nedslag end året før. Nedslaget faldt nemlig med hele 28,8 procent det seneste år og endte i december på 453 kroner pr. kvadratmeter for en ejerlejlighed i Region Nordjylland.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum