Tønder Kommune

Pædagogstuderende i Tønder får endnu flere muligheder

Del

Når UC Syd næste år åbner dørene til pædagoguddannelsen i Tønder bliver det nu muligt at læse alle specialiseringerne i Tønder og ikke udelukkende tage uddannelsen inden for det specialiserede socialområde.

Det betyder, at man som pædagogstuderende på Campus Tønder nu kan vælge mellem Social- og specialpædagogik, Dagtilbudspædagogik, eller Skole- og fritidspædagog.

Det var oprindeligt meningen, at uddannelsen i Tønder alene skulle målrettes det specialiserede socialområde, hvor Tønder Kommune med de mange døgn- og botilbud har rigtig mange arbejdspladser. Men UC Syd har justeret planerne, så nu bliver det altså muligt, at læse den brede uddannelse i Tønder.

Når uddannelsen inden for det specialiserede område kom til Tønder Kommune var det blandt andet fordi kommunen har rigtig mange spændende arbejdspladser inden for det socialpædagogiske område. Det gælder eksempelvis botilbuddene Løgumgaarde, Kastaniebo og Lærkely, ligesom Tønder Kommune også har et variereret udbud af tilbud inden for den beskyttede beskæftigelse med arbejdspladser som Vidåværkstedet, Second Hand og Marskhjælperne.

Men at der nu bliver flere valgmuligheder inden for pædagoguddannelsen i Tønder er noget der glæder borgmester Jørgen Popp Petersen.

”I Tønder Kommune var vi rigtig glade for at vi fik den socialpædagogiske tonede uddannelse til byen, fordi vi mangler pædagoger på området. Men manglen på pædagoger ser vi også i vores skoler og ude i vores dagtilbud, så derfor er det rigtig godt, at vi nu får hele uddannelsen, med alle specialiseringerne. Jeg håber derfor endnu flere unge vil vælge uddannelsen til, og benytte sig af muligheden for at kunne tage en spændende uddannelse med jobgaranti her i Tønder,” fortæller Tønders borgmester.

Hos UC SYD ser rektor Alexander von Oettingen også frem til at kunne tilbyde pædagoguddannelsen i Tønder:

- Jeg ser utroligt meget frem til at starte pædagoguddannelsen op i Tønder Kommune, hvor der er brug for mange pædagoger fra alle tre pædagogiske specialiseringer. Derfor gør vi også uddannelsen lidt bredere end det først var tænkt, og det tror jeg vil øge søgningen til sommerens opstart, siger Alexander von Oettingen.

Pædagoguddannelsen starter i Tønder i august 2023 og der er plads til 20 studerende. Ansøgningsfristerne for Kvote 2 er 15. marts klokken 12, mens ansøgningsfristen for Kvote 1 er den 5. juli.

Tønder Kommune har tilkendegivet, at man støtter op om uddannelsen med praktikpladser, men at kommunen derudover også gerne vil tilbyde relevante studiejobs til de studerende.

Kontakter

For yderligere information:

Jørgen Popp Petersen, borgmester, Tønder Kommune: Tlf.: 21 42 90 74
Alexander von Oettingen, rektor UC SYD: Tlf.: 72 66 52 09

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Nødhjælpsorkesteret gæster AsylSyd11.1.2023 14:44:09 CET | Pressemeddelelse

Nødhjælpsorkesteret drager i uge 3 på turné for at spille koncerter for børn og unge på danske asylcentre. Det er 5. gang, orkesteret lægger vejen omkring AsylSyd og vil være at finde på følgende tider og steder: Mandag, d. 16. januar 2023: Kl. 14.30 på Center Augustenborg, Palævej 1 i Augustenborg. Kl. 18.00 på Børnecenter Tønder, Strucksallé 84 i Tønder. Tirsdag, d. 17. januar 2023: Kl. 15.00 på Center Aaløkke, Aaløkkevej 2 i Løgumkloster. Kl. 18.00 på Center Hviding, Ribevej 27 i Hviding (Ribe).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum