VIA University College

Pædagogstuderende fra Holstebro vinder ildsjælepris

Del
22-årige Helena Hingebjerg fra Holstebro har modtaget VIAs ildsjælepris for sin indsats for det sociale fællesskab på pædagoguddannelsen. Med prisen følger 20.000 kr., som blandt andet skal gå til at udvikle bedre faciliteter på Campus Holstebro.

Intet mindre end fem medstuderende havde indstillet 22-årige Helena Hingebjerg, da VIAs første ildsjælepris skulle uddeles. Prisen gives til en studerende, der indenfor det seneste år har gjort en særlig forskel for fællesskabet blandt de studerende på sit uddannelsessted. Og ud af flere stærke kandidater pegede et enigt vurderingspanel på Helena Hingebjerg som vinderen.

”Det er fedt, at man kan vinde sådan en pris, selvom man er fra et lille campus som vores. Ofte går man med en fornemmelse af, at der sker meget mere i de store byer, så jeg er super glad for, at vi bliver anerkendt for, at Campus Holstebro er et sted, hvor der virkelig sker meget for os studerende. Her er mange aktive og engagerede studerende, der mødes i DSR, Café Stud og til sociale arrangementer,” fortæller Helena Hingebjerg. 

Hun er selv drivkraft på mange af de sociale aktiviteter. Hun er aktiv i studenterpolitik, formand for De studerendes råd (DSR) på pædagoguddannelsen, bestyrelsesmedlem i Studenterrådet i VIA, verdensmålsambassadør og mentorkoordinator på studiet. Og det er på den baggrund, at hun nu hyldes for sin indsats. 

20.000 kroner til bedre faciliteter på campus 

I alt var 24 studerende fra ti forskellige VIA-adresser blevet indstillet til prisen. Med prisen følger 20.000 kroner, som Helena Hingebjerg kan fordele mellem de foreninger, råd og udvalg, hun er en del af. 

”Pengene skal blandt andet gå til arbejdet med at udvikle bedre faciliteter for de studerende på Campus Holstebro. Det vil skabe mere liv, hvis folk har lyst til at bruge mere tid på campus,” fortæller Helena Hingebjerg og fortsætter: 

”Jeg er selv helt vildt glad for at gå her. Jeg kommer fra Svendborg, men er så glad for min uddannelse her, at jeg selvfølgelig bliver her. Og der er virkelig sket en udvikling i det sociale. Da jeg startede på studiet, var der corona, og det betød, at vi blev budt velkommen online, og der var ingen rusdage eller sociale aktiviteter. Nu er der mellem seks og ti frivillige mentorer på alle de nye hold på pædagoguddannelsen, og Café Stud er nu altid godt besøgt. Det er virkelig et fedt sted at studere.”

Kontakter

Christian Bremer Hansen
Studiemiljøkoordinator, VIA
T: +45 87 55 40 19
E: CBHA@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum