Pack Tech A/S

Pack Tech renser verdenshavene for plastik og genanvender den til ny emballage

Del

Plastikaffald i verdens have er én af de største miljømæssige katastrofer på kloden. Den danske emballagevirksomhed Pack Tech A/S omlægger nu store dele af produktionen af plastikemballage til OWP – Ocean Waste Plastic: Plastik, der er indsamlet fra verdenshavene. Pack Tech bliver dermed én af de første og største virksomheder i verden, der på globalt plan leverer emballage lavet af genanvendt plastikaffald fra havet.

Hvert eneste minut dumpes plastik svarende til en fuld lastbil i havet, og det anslås, at der i 2050 vil være mere plastik end fisk i verdenshavene målt i vægt. Som global leverandør af plastikemballage til nogle af verdens største skønhedsbrands ønsker Pack Tech at gå forrest for at nedbringe den massive plastikforurening, der truer verdens have og dermed vores natur og sundhed.

”På rejser rundt i verden har jeg set strande, der allerede i dag flyder med plastik. Hvor slemt kommer det ikke til at blive i fremtiden, når mine børn vokser op? Som ejer af en virksomhed der producerer i plastik og agerer på et globalt marked, véd jeg, at jeg har et ansvar, og jeg har i mange år ønsket at gøre noget ved det,” siger CEO i Pack Tech Christian L. Jensen.

Idéen om at gøre genanvendt plastik fra havene til Pack Techs kerneforretning startede allerede i 2014. Dog viste processen sig at være meget mere kompliceret og ressourcekrævende end først antaget. Men Pack Techs vision havde rygtedes. Pludselig viste de rigtige investorer sig, og med dem muligheden for at finde partnere på globalt plan, som kunne hjælpe med at gøre drømmen om at genanvende plastikaffald fra havene til virkelighed.

Pack Tech kan nu præsentere en produktion, hvor plastikken først indsamles fra have, floder, strande og omkringliggende områder, og herefter sorteres efter plastiktype og farve, renses, smeltes og laves til plastikgranulat – og i sidste ende bliver til nye, smukke emballager.

Pack Techs Ocean Waste Plastic har ligeså høj kvalitet som nyproduceret plast og lever op til alle relevante certificeringer. Herudover kan OWP genanvendes, hvilket er med til at sikre at plastikken, som er blevet fjernet fra havet, aldrig ender der igen.
En enkelt cremebeholder til fx ansigtscreme produceret i 40% OWP fjerner ca. 10 plastikposer fra havet, og med en produktion på flere millioner produkter om året vil Pack Tech i alt fjerne ca. 800 tons plast fra havene i 2019. Som en ekstra gevinst udleder produktionen af OWP >50% mindre CO2 end produktion af ny plast og belaster derfor miljøet betydeligt mindre.

Der er efterspørgsel på Pack Techs Ocean Waste Plastic, og bl.a. har det verdenskendte hårplejemærke Kevin Murphy valgt at få produceret alle deres produkter med OWP.

”Med OWP håber vi at skabe en revolution ikke bare inden for vores egen branche, men for hele den måde vi generelt tænker plastaffald og genanvendelse i dag. Vi oplever en massiv interesse for vores OWP. Det er dejligt, at der er et globalt ønske i branchen om at redde vores verdenshave fra plastforurening, og med OWP kan Pack Tech nu præsentere en måde at gøre det på, som tilmed er miljøvenlig. Det gør mig utrolig glad og stolt,” siger Christian L. Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Ann Sofie Gade

Mail: asg@pt-dispensers.com

Telefon: 23 25 56 26

Billeder

Links

Information om Pack Tech A/S

Pack Tech A/S
Virkeholm 3B
2730 Herlev

http://www.pt-dispensers.com

Pack Tech A/S er en international virksomhed, der har eksisteret siden 1946. Vi er specialister i udvikling og salg af emballageløsninger til produkter inden for skønhed og personlig pleje. Christian L. Jensen (38 år) har været CEO og ejer af Pack Tech i 17 år.

Følg pressemeddelelser fra Pack Tech A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.