Kræftens Bekæmpelse

På søndag banker en indsamler på din dør

Del

På søndag går tusindvis af mennesker på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Indsamlerne banker på hos stort set alle husstande i Danmark, men kun hos halvdelen er der nogle hjemme. Du kan stadig nå at melde dig som indsamler – og er du ikke hjemme, er der mange måder at støtte indsamlingen på.

Søndag holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Og ifølge de seneste meldinger vil omkring 28.000 mennesker gå på gaden for at bakke op om Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge og forske i kræft samt støtte og hjælpe de mennesker, der får kræft og deres pårørende. Har du ikke tilmeldt dig endnu, er det ikke for sent, fortæller Trine Porret Randahl Larsen, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

- Der er stadig ledige ruter mange steder i landet. Særligt de store byer som København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg mangler indsamlere. Men også byer som Svendborg, Hørsholm og Tisvilde har mange ledige ruter. Så det er bare med at kontakte den lokale indsamlingsleder, siger hun.

Trine glæder sig over de mange frivillige der indtil videre har tilmeldt sig: 

- Det er en enorm og meget vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft. Opbakningen er altid overvældende. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at der kun er nogen hjemme, hos omkring halvdelen af danskerne, fortæller Trine. 

MobilePay donationer kan trækkes fra i skat

Er man ikke være hjemme, når indsamlerne kommer forbi, er der dog mange måder at støtte indsamlingen på. Det kan ske via sms, MobilePay og på indsamling.dk. Hvert indsamlingsområde har sit eget MobilePay nummer, så man kan følge, hvor mange penge der kommer ind via den mobile betalingsløsning til den enkelte lokale indsamling. 

Sidste år valgte rekordmange danskere at give penge via MobilePay, og der kom mere end tre mio. kr. ind den vej. I 2015 var beløbet 900.000 kr., så der er tale om en eksplosiv stigning. Og i år er det for første gang muligt at trække beløb doneret via mobilepay fra i skat. Indberetningen til Skat sker automatisk, man skal dog først give sit samtykke via NemID. Herefter vil det så gælde for alle de næste gange, der bliver sendt donationer afsted. 

Følg indsamlingen på Facebook i en live udsendelse

Som et eksperiment sender Kræftens Bekæmpelse i år live via Facebook fra landsindsamlingen i fire timer. Her hyldes danskerne, deres historier og engagement i indsamlingen. Fra et studie i København vil tv-vært Lisbeth Østergaard interviewe patienter, pårørende, forskere og forskellige eksperter. Komikeren Geo kører rundt i landet og møder nogle af de danskere, der har kræft tæt inde på livet, mens tv-værten Mikkel Herforth er sendt på en mission rundt i Danmark for samle penge ind. 

Danskerne opfordres til at dele deres historier via Facebook og i løbet af udsendelsen ringer Lisbeth Østergaard op til en række indsamlere for at høre, om gode, sjove eller rørenede oplevelser på dagen. Har man en historie, kan man ringe fra sin telefon via Facetime til 28 99 01 91 eller skrive til facetime@cancer.dk mellem kl. 09:30 og 13:30. Du kan følge udsendelsen ved at gå ind på Kræftens Bekæmpelses Facebook side 

------------------------------------------------------------------------

Om Landsindsamlingen

Kræftens Bekæmpelses landsindsamling gav sidste år 37,4 millioner kroner til kræftsagen. 

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 58 til forskning, 21 til patientstøttearbejde og 15 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration. 

Man kan melde sig som indsamler på indsamling.dk 

Alle opfordres alle til at tage et billede af sig selv, når man er ude at samle ind og lægge op Facebook, Instagram eller Twitter med #Visflaget.

Kl. 9.30 sender Kræftens Bekæmpelse live via Facebook med værterne Lisbeth Østergaard, Mikkel Herforth og Geo. Mød de tre værter her 

Nøgleord

Kontakter

Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm, presse- og kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse, 35 25 74 00 eller 26 78 78 38

Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny stor undersøgelse kortlægger senfølger hos overlevere efter kræft i ungdommen29.6.2018 17:06pressemeddelelse

Behandling af kræft bliver hele tiden bedre, og flere overlever sygdommen. Derfor bliver det mere og mere vigtigt at have fokus på, hvordan man får et godt liv efter sygdommen. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse kortlægger nu, i den største undersøgelse af sin slags til dato, hvilke senfølger tidligere kræftpatienter har risiko for at få i form af sygdomme der rammer kroppens hormonsystemer. Det er viden som kan bruges til at opdage senfølgerne tidligt og måske mindske omfanget.

Ny forskning: Sådan virker lægemiddel mod arvelig kræft27.6.2018 19:09pressemeddelelse

Kræftmedicin mod blandt andet arvelig bryst- og æggestokkræft er effektivt – men ikke af den grund man hidtil har troet. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse som samtidig giver en ny forklaring på helt grundlæggende processer under celledeling. Det er viden, som i fremtiden måske kan føre til bedre behandlinger mod en række kræftsygdomme. Resultaterne er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift, Nature.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum