Dansk Byggeri

På Sjælland og Lolland-Falster holder genbrugspladsen længe åbent

Del

Kommunerne i Region Sjælland har gjort det meget nemmere for virksomhederne at komme af med mindre mængder affald. Her har otte kommuner mindst en lokal genbrugsplads, der holder åbent i den erhvervsvenlige åbningstid fra klokken kl 7 til 17. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri

Det sker efterhånden sjældent, at håndværkeren kommer til en lukket port, når byggeaffal­det skal afleveres. Faktisk er det i de se­nere år blevet markant nemmere at komme af med affaldet i Region Sjælland, fordi de kommunale gen­brugspladser holder længere åbent.

I Region har mindst en genbrugsplads i Roskilde, Lejre, Køge, Kalundborg, Holbæk, Stevns, Lolland og Guldborgsund kommuner en åbningstid på ti timer i tidsrummet mellem kl. 7 og 17. Faxe, Næstved, Vordingborg, Odsherred, Ringsted, Sorø, Solrød, Greve og Slagelse har åbent mellem otte og 9,2 timer i det erhvervsvenlige tidsrum. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

- Det er meget positivt, at vi har så mange kommuner i vores region, der holder åbent på genbrugspladserne i det ridsrum, hvor virksomhederne arbejder. Det gør en stor forskel, at man kan aflevere affald på vej til eller fra en kunde alt efter, hvad der passer bedst ind i dagens program. Nu mangler vi bare at få de sidste kommuner til at holde åbent lidt længere, og så er vi i mål i alle kommuner, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen.

- Det er kun få timer om dagen vi taler om, så det burde være muligt for Faxe, Næstved, Vordingborg, Odsherred, Ringsted, Sorø, Slagelse, Solrød og Greve at skrue lidt op for erhvervsvenligheden her, så virksomhederne i alle kommunerne i Region Sjælland får mulighed for at aflevere affald mellem kl. 7 og 17.

Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster peger på, at genbrugsplad­serne ikke udelukkende skal kunne mod­tage byggeaffaldet, men også sikre en sortering, som gør det muligt at genan­vende mere af affaldet.

- Rigtig meget byggeaffald kan bruges igen i fx nye byggerier, men selvfølgelig kun hvis det bliver sorteret korrekt. Både derfor og ikke mindst af miljømæssige hensyn, er det vigtigt, at der på genbrugspladserne er styr på affaldssorteringen, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

På landsplan har 71 kommuner genbrugspladser, som holder åbent i mindst ti timer dagligt i tidsrummet mellem kl. 7 og 17. Yderli­gere 15 kommuner holder åbent i ni timer.

Samtidig har 37 kommuner døgnåbne gen­brugspladser mod 16 for blot to år siden.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, telefon 55 72 75 21
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum