Frederikshavn Kommune

På lørdag slukker Frederikshavn Kommune lyset

Del

Så er det nu: 19 marts mellem klokken 20.30 og 21.30 slukker kommunen lyset for at deltage i WWF Verdensnaturfondens Earth Hour 2016. Energibyen Frederikshavn Kommune er klar, er du?

Earth Hour er verdens største klimakampagne, og den er organiseret af WWF over hele kloden. En time om året slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer kloden rundt lyset, som et symbolsk signal om handling mod klimaforandringerne. Udover den symbolske mørke time, hvor lyset slukkes for at markere, at klimasagen skal tages alvorligt, er kampagnen også en mulighed for at tage sagen i egen hånd.

I Frederikshavn Kommune slukker Forsyningen lyset på udvalgte gader og veje, men kommunen opfordrer alle de virksomheder og borgere, der har mulighed for det til at deltage:

”Den symbolske handling, det drejer sig om i Earth Hour, kan være startskuddet til at vi som virksomheder, enkeltpersoner, familier og så videre kommer i tanke om, hvad vi kan gøre for at tage del i klimakampen. For energikommunen Frederikshavn Kommune er det her bare en handling af en lang række fordelt over året, som vi foretager os for at tilkendegive vigtigheden af grøn omstilling,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

 

FAKTA:Earth Hour er verdens største klima-event, og idéen er opstået på baggrund af klimaets hastige forandring. Earth Hour startede i Australien i 2007, hvor WWF Verdensnaturfonden lancerede kampagnen med en fælles opfordring til at slukke lyset en time for klimaet. Earth Hours logo 60+ symboliserer den ene time, hvor lyset slukkes, dvs. de 60 minutter, og plusset symboliserer alt det vi skal gøre ud over den ene time, fordi vi skal handle for klimaet hele året rundt.

https://www.earthhour.org/

FAKTA: Energibyen er et projektsekretariat, der blev oprettet i 2007, som en lokalpolitisk strategisk besluttet indsats på energiområdet og for at opnå CO2 reduktion. I 2014 tog man endnu et skridt og vedtog en plan for overgang til 100 procent vedvarende energi og den beslutning arbejder Energibyen i dag med at realisere.

For yderligere oplysninger kontakt

Poul Rask Nielsen, projektchef, Frederikshavn Kommune, +45 4032 4591

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum