Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

På Amager skyder 44 nye almene boliger op

Del

I et område i rivende udvikling på Strandlodsvej ved Amager Strandpark står 93 lejligheder inden længe klar til indflytning. 44 af dem bliver almene familie- og ungdomsboliger.

På Strandlodsvej ved Amager Strandpark ligger i alt fem bygninger, som oppefra ligner, at de er placeret som forskellige fugle, der har slået sig ned tæt på vandet. Nu slår den sidste og største fugl, Svanen, sig inden længe ned og tager 93 lejligheder under sine vinger - heraf 44 almene familie- og ungdomsboliger. Dermed står den sidste etape af projektet Strandholmen snart klar til indflytning. Den 16. december fejres rejsegildet for byggeriet Svanen. 

”København skal være en blandet by med plads til alle, hvor butiksekspedienten og direktøren bor side om side. Det glæder mig, at Amager med Svanen får flere almene boliger dør om dør med private boliger, og at beboerne kommer til at bo tæt på natur med strandparken og Øresund i baghaven”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

De kommende beboere i Svanen kan se frem til at bo i en blandet bebyggelse med 44 almene ungdoms- og familieboliger og 47 private lejeboliger samt to erhvervsboliger. Af de almene ungdomsboliger bliver to handicapvenlige. Beboerne i Svanen har mulighed for at samles på tværs af boligtype blandt andet i et fælleslokale og i et udendørs grønt område.

Danske Funktionærers Boligselskab DFB, som er bygherre på de almene boliger i Svanen, ser frem til flere almene boliger.

”I disse år hvor byen vokser, er der behov for billige og velfungerende boliger – og her kommer almennyttige boliger ind i billedet. De bidrager til at skabe fællesskaber og tryghed for både ældre, unge og familier. Derfor er DFB glade for samarbejdet med Københavns Kommune om almennyttige boliger i byggeriet Svanen”, siger Ole Christian Larsen, der er næstformand i DFB. 

Det er arkitektfirmaet Holscher Nordberg, der har tegnet Strandholmen, der foruden Svanen indeholder bygningerne Glenten, Viben, Hejren, Klyden og Ternen. Svanen opføres af byggevirksomheden Casa a/s gennem en delegeret bygherremodel.

Boligerne i Svanen forventes at stå klar til indflytning i starten af 2021.

Tid og sted
Rejsegildet finder sted mandag den 16. december 2019 kl. 12.00-12.30, Strandlodsvej 15, 2300 København S. Pressen er velkommen.

Fakta om byggeriet

  • DFB er ejer af den almene del af byggeriet, som er opført af Casa gennem en delegeret bygherremodel. Arkitektfirmaet Holscher Nordberg har tegnet Svanen. 

  • Byggeriet indeholder i alt 93 boliger, heraf 44 almene, hvoraf 37 bliver ungdomsboliger og syv familieboliger.

  • De almene ungdomsboliger bliver mellem 28-40 m2 og huslejen ventes i gennemsnit at blive cirka 2.500-3.500 kr. De almene familieboliger bliver 44-78 m2. Her ventes huslejen i gennemsnit at ligge mellem 4.500-8.000 kr.

  • De private lejeboliger er mellem 73 og 138 m2.

Fakta om almene boliger i København

  • 20 pct. af Københavns boliger er i dag almene. Målet er, at hver fjerde af alle nye boliger i byen skal være almene. Nyere almene boliger har en husleje, der gennemsnitligt er ca. 24 pct. billigere end tilsvarende privat lejebyggeri.

  • I perioden 2011-2018 er der opført 2.851 nye almene boliger - og der er mange på vej de kommende år. Samlet har kommunen siden 2011 sat over 1,4 mia. kr. af til almene boliger.

Fakta om ungdomsboliger i København

  • En nybygget almen ungdomsbolig på 35 m2 koster i gennemsnit 4.000 kr. pr. måned, mens en nybygget privat ungdomsbolig koster ca. 5.000 kr. I gennemsnit koster en almen ungdomsbolig på 35 m2 i København ca. 3.000 kr. pr. måned (ældre almene boliger er typisk billigere end nyopførte).

  • De sidste fire år er der bygget cirka 1.000 nye ungdomsboliger om året og 5.000 nye er på vej. I Københavns Kommuneplan 2019 er der en ambition om, at der skal bygges 12.000 nye ungdomsboliger over de næste 12 år.

Kontakter

Overborgmester Frank Jensen (S) via pressekonsulent Nikolai Evereth, tlf. 24 65 05 65, mail il2t@kk.dk

Ole Christian Larsen, DFB, ole.chr.larsen2@gmail.com

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum