Udenrigsministeriet

P4G-handlingserklæring sætter fart på bæredygtig fremtid

Del

Deltagerne ved det første P4G-topmøde i København har givet grønt lys til en ny handlingserklæring, “Copenhagen Commitment to Action’. Verden har brug for mere og hurtigere handling for at nå FN’s verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

P4G er en ny og voksende alliance af globale ledere, der har valgt at sætte handling bag globale mål - gennem samarbejde på tværs af kontinenter, sektorer og generationer.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, indledte P4G-topmødet med ordene: "Lad os smøge ærmerne op, og komme i gang med arbejdet”. Han hilser handlingserklæringen velkommen,  som et vigtigt politisk signal om at sætte fart på handling, partnerskaber og konkrete løsninger.

Både regeringer, globale virksomheder, civilsamfund, iværksættere, akademikere og unge fra 53 lande deltog i P4G-topmødet. Topmødet udgør et foreløbigt højdepunkt i initiativets fokus på at udvikle, accelerere og udbrede partnerskaber og løsninger. Topmødet har gennem eksemplets magt vist, hvad verden kan opnå gennem samarbejde, vedholdenhed og innovation. Og det har udviklet nye bæredygtige forretningsmodeller.

På topmødet har deltagerne blandt andet mødt partnerskabsprojekter, der skal hjælpe med at sætte strøm til det landlige Afrika. Sikre adgang til rent drikkevand for udsatte grupper og udskifte dieselbuser med grønnere alternativer.

Det næste P4G-topmøde finder sted i 2020, og flere lande har allerede udtrykt interesse i at blive en del af initiativet. På topmødet annoncerede premierminister Mark Rutte, at Holland tilslutter sig P4G-initiativet og bidrager med 5 millioner euro til fremtidige partnerskaber.

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark fornyer bidraget til FN’s Miljøprogram14.3.2019 06:00:13 CETPressemeddelelse

Det er en prioritet for regeringen, at der sikres en effektiv international miljøindsats, og FN har vurderet, at det især er på miljødelen af Verdensmålene, der mangler fremskridt. Derfor har regeringen valgt at øge sit bidrag til FN’s Miljøprogram UNEP. Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer – bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan. Danmark har længe haft et godt samarbejde med UNEP, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN’s Miljøprogramfremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Inte