Udenrigsministeriet

P4G-handlingserklæring sætter fart på bæredygtig fremtid

Del

Deltagerne ved det første P4G-topmøde i København har givet grønt lys til en ny handlingserklæring, “Copenhagen Commitment to Action’. Verden har brug for mere og hurtigere handling for at nå FN’s verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

P4G er en ny og voksende alliance af globale ledere, der har valgt at sætte handling bag globale mål - gennem samarbejde på tværs af kontinenter, sektorer og generationer.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, indledte P4G-topmødet med ordene: "Lad os smøge ærmerne op, og komme i gang med arbejdet”. Han hilser handlingserklæringen velkommen,  som et vigtigt politisk signal om at sætte fart på handling, partnerskaber og konkrete løsninger.

Både regeringer, globale virksomheder, civilsamfund, iværksættere, akademikere og unge fra 53 lande deltog i P4G-topmødet. Topmødet udgør et foreløbigt højdepunkt i initiativets fokus på at udvikle, accelerere og udbrede partnerskaber og løsninger. Topmødet har gennem eksemplets magt vist, hvad verden kan opnå gennem samarbejde, vedholdenhed og innovation. Og det har udviklet nye bæredygtige forretningsmodeller.

På topmødet har deltagerne blandt andet mødt partnerskabsprojekter, der skal hjælpe med at sætte strøm til det landlige Afrika. Sikre adgang til rent drikkevand for udsatte grupper og udskifte dieselbuser med grønnere alternativer.

Det næste P4G-topmøde finder sted i 2020, og flere lande har allerede udtrykt interesse i at blive en del af initiativet. På topmødet annoncerede premierminister Mark Rutte, at Holland tilslutter sig P4G-initiativet og bidrager med 5 millioner euro til fremtidige partnerskaber.

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00Pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om