Lidl Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper Blå Kors med at forsøde påsken hos socialt udsatte og trængte familier

Del

Hjælpeorganisationen Blå Kors oplever i stigende grad flere trængte familier og socialt udsatte, som har vanskeligt ved at forsøde tilværelsen i særlige højtider. Derfor uddeler Blå Kors i samarbejde med Lidl gratis poser med overskudsmad som en ekstra håndsrækning i påsken.

Lidl donerer for femte år i træk overskudsmad til Blå Kors’ brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud. Udleveringen finder sted i hele Danmark.
Lidl donerer for femte år i træk overskudsmad til Blå Kors’ brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud. Udleveringen finder sted i hele Danmark.

Påskeferien står for døren, og i den kommende tid vil mange familier og venner samles til påskefrokoster og sammenkomster over hele landet. Men desværre oplever Blå Kors, at det langt fra er alle familier, der har midlerne til at kunne holde den påske, de ønsker sig.

Derfor samarbejder dagligvarekæden Lidl og Blå Kors igen i år om at give en ekstra håndsrækning til trængte familier og socialt udsatte ved at uddele overskudsmad, som fordeles i 13 Blå Kors-tilbud på tværs af Danmark.

”Vi er rigtig glade for, at Lidl endnu engang leverer overskudsmad til os op mod påske. Det betyder, at vi kan uddele en masse mad til trængte familier og forsøde påsken for de mennesker, som bor på vores botilbud. Vi ved, at de sætter stor pris på omtanken. En pose med gratis mad kan gøre en stor forskel for en familie, som ikke har meget at gøre godt med,” fortæller Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

”Behovet er ekstra stort i år”

Et af de steder, som afhenter overskudsmad op til påske, er Familienetværket Vejle. Her forventer man, at 20-25 familier, som er tilknyttet netværket, møder op og afhenter poser med gratis mad.

”Det gør en kæmpe forskel for familierne. Og særligt i år, hvor fødevarepriserne stiger, og kontanthjælpen og andre ydelser ikke følger med, er behovet ekstra stort. Familierne er enormt taknemmelige for maden, som gør, at de måske har lidt ekstra penge til at købe påskeæg til deres børn eller på anden måde give dem en påske, der minder om deres klassekammeraters,” siger Helle Overvad Ploug, leder af Familienetværket Vejle.

De frivillige fra Blå Kors afhenter poserne med overskudsmad fra 20 forskellige Lidl-butikker rundt i Danmark, og herefter bliver det delt ud til trængte familier og socialt udsatte. Blå Kors og Lidl har de seneste fem år samarbejdet om at donere overskudsmad til Blå Kors’ familienetværk, væresteder og botilbud, og det er et utrolig betydningsfuldt samarbejde for dagligvarekæden.

”Som landsdækkende dagligvarekæde er vi i Lidl bevidste om vores sociale ansvar. Gennem vores samarbejde med Blå Kors hjælper vi nogle af de allermest trængte familier og socialt udsatte med overskudsmad fra vores butikker, og det giver så god mening at forsøde deres tilværelse en lille smule her i påsken. Der skal lyde en stor tak til Blå Kors og deres mange frivillige, der gør et kæmpestort stykke arbejde,” siger Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl.

13 Blå Kors-tilbud henter i år overskudsmad fra 20 Lidl-butikker rundt i Danmark. Blå Kors og Lidl har samarbejdet om donationer af mad siden 2017.

Disse Blå Kors-tilbud henter overskudsmad i Lidls butikker onsdag d. 13. april:

 • Bølgebryderen/Bølgegården, Mariager
 • Den Blå Sociale Café i Hjørring
 • Barnets Blå Hus, Slagelse
 • Familienetværket Family & Friends, KBH NV
 • Familienetværket Rønne
 • Den Blå Oase, Aabenraa
 • Familienetværket Odense
 • Taastrup Pensionat
 • Familienetværket Middelfart
 • Familienetværket Vejle
 • Familienetværket Frederikshavn
 • Familienetværket Holbæk
 • Familienetværket Horsens

Fakta - Lidl bekæmper madspild:

 • Blå Kors Danmark og Lidl har samarbejdet om donationer af mad siden 2017.
 • I Lidls butikker er der fokus på madspild, hvilket betyder, at frugt og grønt, bake-off og kølevarer bliver prisreduceret før sidste salgsdato. Derudover sælges frugt og grønt til styk- eller kilopris.
 • Lidl er den første discountkæde med et landsdækkende samarbejde med den populære app ”Too Good To Go”, der giver kunderne mulighed for at bekæmpe madspild og spare penge ved at bestille og afhente lykkeposer i Lidl, som indeholder mad, der er sorteret fra, men som er for godt til at blive smidt ud.
 • Lidl har i tråd med FN’s mål 12.3 om bæredygtig udvikling sat et mål om at reducere sit madspild med 50 % inden 2030 sammenlignet med 2017.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lidl donerer for femte år i træk overskudsmad til Blå Kors’ brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud. Udleveringen finder sted i hele Danmark.
Lidl donerer for femte år i træk overskudsmad til Blå Kors’ brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud. Udleveringen finder sted i hele Danmark.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 138 butikker. 

Du er altid velkommen til at skrive til os på presse@lidl.dk 

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum