Salling Group

Overskudsmad fra Danmarks største firmafest går til udsatte borgere

Del

Over 100 institutioner for udsatte borgere får glæde af den festivalmad, der ikke blev spist ved Danmarks største firmafest. Og netop festivalmad er en særlig god donation for institutionerne

Der var overskud af mad efter Dansk Supermarked Group søndag 5. juni holdt Danmarks største firmafest også kaldet DSLIVE. Da alle 20.000 kasseassistenter, slagtersvende og lagerarbejdere forlod festpladsen ved hovedkontoret i Årslev uden for Aarhus, var der stadig store mængder mad tilbage. Men al den gode mad kommer andre til gode.

Forinden festen havde Dansk Supermarked Group sørget for, at overskudsmaden kunne blive uddelt til udsatte borgere på herberger, kvindecentre og varmestuer i Østjylland og Københavnsområdet.

- Vi lader ikke noget gå til spilde, og det gælder også efter Danmarks største firmafest. Vi donerer i forvejen vores overskudsmad fra en række butikker til udsatte borgere, og det gør vi naturligvis også i dette tilfælde, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked Group.

Kakaomælken går til sommerlejre

Det er non-profit organisationen, fødevareBanken, der modtager overskudsmaden fra firmafesten, hvorefter de kører det ud til over 100 forskellige institutioner. Her er Røde Kors, Kirkens Korshær og Blå Kors blandt modtagerne.

Selvom fødevareBanken er vant til at modtage overskudsmad fra føtex, Netto og Bilka, er det noget ganske andet at modtage overskudsmad fra en stor firmafest som DSLIVE, fortæller driftschef for fødevareBanken i Østjylland, Jesper Kinnerup.

- Vi er meget glade for at få så stor en donation, og det er også nogle anderledes varer end de varer, vi normalt får. Vi har for eksempel fået en stor mængde Matilde Kakaomælk, og det får vi ellers aldrig, siger han.

Kakaomælken, der blev serveret som en del af morgenmaden til DSLIVE, skal blandt andet glæde børn på sommerlejre ved fx Blå Kors og Ungdommens Røde Kors.

Gulerødder og sandwich går til krisecenter for kvinder

Kvindehjemmet i København er også en af de institutioner, der har modtaget overskudsmad fra DSLIVE, og her er snackgulerødderne, bananerne, kartoffelsalaten og sandwich modtaget med stor begejstring.

- Det er en ekstra gevinst, når vi modtager den type mad, fordi det meste er færdiglavet. Her tilbereder kvinderne selv maden, så det er dejligt nemt, når vi modtager noget, der allerede er klar til at spise, siger Anette Springborg, sekretær på Kvindehjemmet i København.

Annette Springborg understreger desuden, at maden fra fødevareBanken er af stor betydning for Kvindehjemmet:

- Kvinderne kommer ofte på Kvindehjemmet med ingen eller meget få midler, så varerne fra fødevareBanken er et nødvendigt tilskud. Det er gode og sunde varer, som ofte ligger udenfor kvindernes økonomiske formåen. Så alt i alt er varerne et godt, vigtigt og ernæringsmæssigt tilskud til kvinderne, siger hun.

Fakta om DSLIVE

  • DSLIVE var første gang nogensinde, at Dansk Supermarked Group samlede alle medarbejdere fra både føtex, Bilka, Netto, Wupti, Salling, Starbucks, Carl's Jr., hovedkontorer og lagre
  • Festen blev afholdt søndag 5. juni 2016 på arealerne udenfor hovedkontoret i Årslev ved Aarhus
  • Godt 20.000 medarbejdere deltog i festen, og deltagerne fik gratis mad og drikke hele dagen
  • Overskud af mad fra DSLIVE gik til fødevareBanken, som modtog 60 paller
  • Billeder fra festen kan ses på www.dslive.dk

Fakta om fødevareBanken

  • fødevareBanken er en non-profit organisation, der leverer mad til institutioner for udsatte borgere
  • fødevareBanken har modtaget overskudsmad fra Dansk Supermarked Group siden 2014
  • Hver uge modtager fødevareBanken overskudsmad fra føtex, Netto og Bilka
  • I 2015 modtog fødevareBanken 120.000 måltider fra Dansk Supermarked Group
  • Fra DSLIVE modtog fødevareBanken pølsebrød, kakaomælk, frankfurtere, sandwich, kartoffelsalat, måltidssalater, bananer, æbler og snackgulerødder
Kontaktinformation

Dansk Supermarked Group: Helene Regnell, mobil 2617 6617, hr@dsg.dk

fødevareBanken: Karen Inger Thorsen, mobil 2340 8951, kit@foedevarebanken.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum