Dansk Byggeri

Overraskende flot omsætning i byggeriet i år

Del

Bygge- og anlægsbranchen er en af de brancher, der har oplevet den største vækst her hjemme i omsætningen i år. Det er især hjemmemarkedet, der trækker den økonomiske vækst – både når det gælder privatforbruget og investeringer, ikke mindst i byggeriet.

Bygge- og anlægsbranchen har præsteret en vækst i omsætningen på det danske marked på syv procent siden januar. Det viser Danmarks Statistiks nye statistik for omsætningen i årets fire første måneder, der er baseret på virksomhedernes indberetninger af moms.

- Statistisk er vi ganske vist ikke nået så langt ind på året. Men foreløbig har 2018 været kendetegnet af skuffende eksport. Derfor er det så meget desto vigtigere, at der er godt tryk på kedlerne på hjemmemarkedet, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Moderat vækst

- Det samlede erhvervsliv præsterede en vækst i omsætningen på 2,9 procent i årets første fire måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Det må karakteriseres som en moderat vækst, men dog markant bedre end eksporten, der bevægede sig baglæns, siger cheføkonomen.

Dansk Byggeri har på baggrund af Danmarks Statistiks tal beregnet, at det især er finanssektoren med en vækst i omsætningen på 13,4 procent, videnservice med 7,6 procent og bygge og anlæg med syv procent vækst, der foreløbig har oplevet fremgang i den indenlandske omsætning i år. Opgjort i kroner og ører, har byggeriet foreløbig omsat for fem mia. kr. mere på hjemmemarkedet i 2018 end i jubelåret 2017.

Byggeriet trodsede vinterens sne og kulde

- Byggeriet er blandt de vigtigste vækstdrivere i det økonomiske opsving, da det er en branche med noget større volumen og beskæftigelse end fx finanssektoren, siger Bo Sandberg.

- Vinteren er nok trængt langt tilbage i erindringen nu. Men med tanke på, at Danmark var dækket af en sibirisk isvinter i februar, marts og et stykke ind i april, er det faktisk imponerende, at bygge og anlæg alligevel har præsteret en foreløbig vækst i omsætningen på syv procent i årets fire første måneder. Det er en kombination af boligbyggeri, boligrenoveringer og superhospitaler, der skubber på denne positive udvikling i branchen, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum