Københavns Kommune Socialforvaltningen

Overførselssagen: København tager forskud på bolig-hjemløseaftalen med pilotprojekt

Del

PRM                                                                                                    

Fordelingen af sidste års ubrugte budgetmidler i Københavns Kommune ligger nu klar. Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) glæder sig over aftalen.

”Som socialborgmester er jeg især glad for, at vi har taget endnu et vigtigt skridt mod at afskaffe hjemløshed i København. Som led i overførselssagen giver vi nu 50 af byens hjemløse et huslejetilskud i et pilotprojekt, så de kan komme i egen bolig og få intensiv støtte samtidig. Det vil give os nogle uvurderlige erfaringer, så vi er klar til at hjælpe endnu flere af byens hjemløse, når den nye hjemløseaftale træder i kraft næste år,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) og fortsætter:

”Med bolig- og hjemløseaftalen begynder opgøret med ufrivillig hjemløshed for alvor. Den betyder, at vi i København nu endelig får redskaberne til at skabe en blandet by med plads til alle. Derfor har pilotprojektet været topprioritet i forhandlingerne. Og jeg vil gerne sige tak til de andre partier for den brede opbakning.”

Socialborgmesteren glæder sig også over, at der blev afsat penge til to store anlægsbevillinger på socialområdet. Nemlig dels til et nyt botilbud med 54 pladser til borgere med sindslidelse på Solterrasserne i Valby. Og dels til nybyggeri af to botilbud til borgere med sindslidelse, som skal opføres på Boserupvej i Roskilde.

”Der har været meget få anlægsmåltal i spil til forhandlingerne. Derfor er jeg meget glad for, at vi med aftalen prioriterer botilbudsområdet, så vi får flere pladser og mere værdige rammer til københavnere med sindslidelse,” siger Karina Vestergård Madsen.

Endelig glæder socialborgmesteren sig over, at der på socialområdet er fundet midler til:

- Screeningsbevilling til etablering af stofindtagelsesrum på Sundholm

- Dugnad – bevilling til at holde weekend åbent

- OMBOLD

- Nedbringelse af ventelister i TUBA

- Idrætsprojektet til udsatte boligområder

- Stigende udgifter til anbringelse på sikrede institutioner    

Kontakter

Kontakt socialborgmester Karina Vestergård Madsen:

Via pressechef i socialforvaltningen Thomas Søie Hansen 20529786

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum