Hjørring Kommune

Overdragelse af nøgler til nyt lægehus i Hirtshals

Del
Lægerne i et nye lægehus i Hirtshals har tilsammen ca. 9000 borgere. (Foto: Hjørring Kommune)
Lægerne i et nye lægehus i Hirtshals har tilsammen ca. 9000 borgere. (Foto: Hjørring Kommune)

Det nye lægehus midt i Hirtshals står nu færdigt, og Hjørring Kommune inviterer til overdragelse af nøglerne til de praktiserende læger, som skal leje lægehuset.

Til nøgleoverdragelsen deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og repræsentanter fra Arkitektfirmaet Hovaldt. Medier er velkomne til at deltage til overdragelsen:

Fredag den 12. november kl. 13.00 i det nye lægehus, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals.

I januar 2019 slog Sundheds- og Ældreministeriet en pulje til læge- og sundhedshuse op på 208 mio. kr. Hjørring Kommune ansøgte om midler til at bygge et nyt lægehus i Hirtshals, og fik 9,5 mio. kr. af ministeriet. Samtidig finansierede kommunen selv 4,5 mio. kr. og byggegrunden til projektet.

- Det er en kæmpe glæde, at vi nu kan give lægerne nøglerne til det splinternye og topmoderne lægehus. Det er både centralt placeret, og spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget.

Efter nøgleoverdragelsen vil lægerne gå i gang med at indrette lægehuset, og det forventes, at de første patienter kan behandles i huset den 1. december 2021.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage det nye lægehus i brug. Det er nok et af de smukkeste og bedst beliggende lægehuse i Danmark. Vi tror og håber, at et nyt og spændende miljø med moderne faciliteter vil være med til at tiltrække nye unge læger til Hirtshals! Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at skabe positiv opmærksomhed om lægehuset. Vi vil takke Hjørring Kommune for et forbilledligt samarbejde med planlægningen af det nye lægehus, siger praktiserende læger Flemming Pedersen og Birgitte Mikkelsen.

Når lægerne slår dørene op til det 757 m2 store lægehus, så kan deres 9000 patienter fra Hirtshals og omegn nyde de flotte nye rammer og faciliteter.

- Hirtshals er desværre et lægedækningstruet område, og det er udfordrende at få nye læger til Hirtshals. Forhåbningen er, at det nye lægehus kan få nye læger til byen. Det er vigtigt for os, at den nære sundhed bliver prioriteret, og at borgerne kan have trygheden ved at have en læge i nærheden, siger Per Møller (C).

I begyndelsen af det nye år vil der være et åbent hus-arrangement, hvor alle interesserede får mulighed for at få et kig ind i det nye lægehus.

Nøgleord

Kontakter

Formand for Bygherreudvalg og SÆH-udvalg Per Møller (C) på 40 81 65 31

Praktiserende læger Flemming Pedersen på 21 69 25 05 eller Birgitte Mikkelsen på 20 87 99 00

Projektchef Henrik Bøgeskov Lolholm på henrik.boegeskov.lolholm@hjoerring.dk /41 93 76 76

Projektleder Lena Bisgaard på lena.bisgaard@hjoerring.dk /41 22 50 26

Billeder

Lægerne i et nye lægehus i Hirtshals har tilsammen ca. 9000 borgere. (Foto: Hjørring Kommune)
Lægerne i et nye lægehus i Hirtshals har tilsammen ca. 9000 borgere. (Foto: Hjørring Kommune)
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Konstitueringsaftale på plads for Hjørring Byråd 2022-202524.11.2021 16:56:14 CET | Pressemeddelelse

Venstre, Konservative og Radikale Venstre indgik 17. november en aftale om konstituering for byrådsperioden 2022-2025. Parterne har i dag aftalt fordelingen af en række poster, hvoraf de væsentligste fremgår nedenfor. Udover konstitueringen omfatter aftalen også en justering af den politiske organisering. Det betyder, at Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget bliver omdøbt til Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget (AEU). Samtidig bliver ansvaret for erhvervsservice og erhvervsfremme flyttet fra Økonomiudvalget til AEU. - Jeg sætter pris på vores konstitueringsaftale, og jeg ser meget frem til samarbejdet med hele det nye byråd, siger Søren Smalbro (V). Borgmester: Søren Smalbro, V 1. viceborgmester: Per Møller, C Stående udvalg: Formand, Økonomiudvalget: Søren Smalbro, V Næstformand, Økonomiudvalget: Per Møller, C Formand, Teknik- og Miljøudvalget: Søren Homann, C Næstformand, Teknik- og Miljøudvalget: Michael Engbjerg, V Formand, Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget: Claus

Sorteringsfejl af personlige stemmer i Hirtshals giver ingen ændringer i byrådets sammensætning18.11.2021 14:10:46 CET | Pressemeddelelse

Sorteringsfejl under optælling af de personlige stemmer for flere kandidater til kommunalvalget gav her til morgen anledning til endnu en fintælling af stemmerne afgivet i Hirtshals. De sorteringsfejl der er sket under finoptællingen onsdag er isoleret til alene at være sket for valgstedet i Hirtshals. Samtlige stemmer på alle kandidater og listestemmer afgivet på dette valgsted er torsdag formiddag blevet fintalt igen og indberettet til KMD. Der er dog ingen af fejlene, der rykker ved resultatet i forhold til, hvem der er blevet valgt ind i byrådet i Hjørring Kommune og kandidaternes interne rækkefølge. Valgbestyrelsen har på møde i dag fået en redegørelse for dagens fintælling af samtlige stemmer afgivet på valgstedet i Hirtshals samt resultatet af denne fintælling. Efterfølgende har valgbestyrelsen godkendt både fintælling og det endelige resultat.

Høj smitte i Vrå Sogn resulterer nu i en række tiltag12.11.2021 18:33:21 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 12. november meddelt Hjørring Kommune, at Vrå Sogn blandt andet overstiger et incidenstal på 1000. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at kommunen iværksætter en række tiltag. Udover at Vrå Sogn aktuelt har en incidens på 1044, er positivprocenten på 5,85 procent og den seneste uge har der været 31 nysmittede. Dermed overstiger sognet alle tre grænseværdier. Det betyder, at Hjørring Kommune skal følge myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte. Generelt opfordres alle borgere i Vrå og omegn til at lade sig teste hurtigst muligt. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at etablere et midlertidigt kvik-teststed i Idrætscenter Vendsyssel i begyndelsen af næste uge. Vi gør opmærksom på, at der indtil da er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev. Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på g

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum