Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Overborgmesteren tænder juletræet på Rådhuspladsen

Del

Julen står for døren, og traditionen tro tænder julemanden og overborgmester Lars Weiss det store juletræ på Rådhuspladsen den første søndag i advent. Alle er velkomne.

Julelys, brændte mandler og gran har allerede indtaget byens gader, men den første søndag i advent, den 28. november, bliver julen for alvor skudt i gang. Her tænder julemanden og overborgmester Lars Weiss det store juletræ på Rådhuspladsen i hjertet af København.

”Juletræstændingen på Rådhuspladsen er en smuk og hyggelig tradition, som bringer glæde for københavnere i alle aldre. Jeg glæder mig til at tænde julelysene sammen med julemanden og skrue op for den hyggelige julestemning i København,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Klokken 15.00 går julemanden og hans familie afsted fra Nyhavn i optog mod Rådhuspladsen ledsaget af brandkøretøjer fra Hovedstadens Beredskab. De ankommer til Rådhuspladsen klokken 15.35, hvor julemanden, nissemor og nissebørn deler slik ud ved juletræet.

På Rådhuspladsen bliver julen sunget ind til musik leveret af Københavns Kommunes Skoleorkester. Klokken 16.00 holder overborgmester Lars Weiss en tale, hvorefter træet tændes.

Traditionen med et juletræ på Rådhuspladsen går mere end 100 år tilbage. I 1914 blev det første juletræ rejst på Rådhuspladsen. Dengang samlede træet og de elektriske lys mange københavnere, der ikke alle havde elektriske lys derhjemme. Selvom meget har forandret sig siden, og træet i dag bliver pyntet med 800 led-lys og 100 julehjerter fra Børnenes Kontor, så er traditionen på mange måder den samme. For eksempel blev træet både dengang og i dag hentet hjem fra Gribskov.

Hele julemåneden vil det store træ, der i år er cirka 20 meter højt og fire tons tungt, lyse den store plads op og sprede julestemning.

Alle er velkomne til at deltage i juletræstændingen.

Tidsplan

15:00 – Hovedstadens Beredskabs juleoptog med julemanden og brandkøretøjer kører fra Nyhavn.

15:35 – Hovedstadens Beredskabs juleoptog med julemanden, nissemor og nissebørn ankommer til Rådhuspladsen og deler slik ud ved juletræet. Herefter spiller Københavns Kommunes Skoleorkester julemusik.

16:00 – Juletræet tændes af julemanden og Københavns overborgmester Lars Weiss. Herefter vil Københavns Kommunes Skoleorkester spille julemusik igen.

Kontakter

Økonomiforvaltningens pressetelefon: 2125 1524.

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Borgerrepræsentation har truffet afgørelse om Intervare7.10.2021 19:58:43 CEST | Pressemeddelelse

Et flertal i Borgerrepræsentationen har i dag besluttet at give Intervare A/S frist til den 1. november til at indføre en ny distributionsmodel. Den nye model skal sikre, at chaufførerne ansættes på traditionelle vilkår hos en større transportvirksomhed og får løn- og arbejdsvilkår, der lever op til Københavns Kommunes arbejdsklausul. Den nye distributionsmodel er foreslået af Intervare. Samtidig er det besluttet, at kommunen skal tilbageholde månedlige betalinger til Intervare på 400.000 kr. op til et samlet beløb på 3,2 mio. kr. Beløbet kan bruges til at efterbetale chaufførerne det beløb, som kommunens CSR-enhed har vurderet, at de er blevet underbetalt i perioden 2017 og frem til i dag, hvor kontrakten har løbet. Herudover varsler kommunen nu dagbøder på i alt 7.200 kr. over for Intervare. Boden vil falde dagligt indtil chaufførerne har fået deres penge, og Intervare har fremsendt dokumentation for bl.a. lønforhold, sådan som firmaet efter kontrakten er forpligtede til. Endeligt fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum