Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Overborgmesteren tænder juletræet på Rådhuspladsen

Del

Traditionen tro indtager julen Rådhuspladsen, når julemanden og overborgmester Frank Jensen tænder juletræet første søndag i advent.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og rundt omkring i gader og butiksvinduer er julelys, pynt og gran ved at gøre sit årlige indtog. Den første søndag i advent, den 1. december, indtager julen for alvor byen, når julen synges ind og julemanden og overborgmester Frank Jensen tænder det store juletræ på Rådhuspladsen i hjertet af København. Hele julemåneden vil det lyse den store plads op og sprede julestemning.

”Juletræstændingen på Rådhuspladsen er en smuk og hyggelig tradition, som jeg hvert år glæder mig til. I år bliver det ekstra særligt at se juletræet pynte og samle folk på pladsen, nu hvor københavnerne har fået Rådhuspladsen tilbage, efter den i mange år har været præget af metrobyggeri”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det hele starter klokken 15.00, når julemanden og hans familie går afsted fra Nyhavn i optog mod Rådhuspladsen ledsaget af forskellige brandkøretøjer – nye som gamle fra Hovedstadens Beredskab. De ankommer til Rådhuspladsen klokken 15.30, hvor publikum har mulighed for at hilse på julemanden og nisserne.

På Rådhuspladsen bliver julen sunget ind til musik leveret af Københavns Kommunes Skoleorkester. Efter rådhusklokkerne kl. 16 holder overborgmester Frank Jensen en tale, hvorefter træet tændes.

Traditionen med juletræ på Rådhuspladsen er over 100 år gammel og stammer fra 1914. Dengang samlede træet og de elektriske lys mange københavnere, der ikke alle selv havde elektriske lys derhjemme. Selvom meget har forandret sig siden, og træet i dag bliver pyntet med 800 led-lys, så er traditionen på mange måder den samme. For eksempel blev træet både dengang og i dag hentet hjem fra Gribskov.

I år er træet cirka 20 meter højt og fire tons tungt. Udover de 800 lys bliver juletræet også pyntet med 100 julehjerter fra Børnenes Kontor. Træet kommer for første gang i mange år til at pynte på Rådhuspladsen uden metrobyggeriet som nabo, efter Cityringen åbnede i efteråret.

Alle er velkommen til at deltage i juletræstændingen.

Program

15:00 – Hovedstadens Beredskabs juleoptog med julemanden og brandkøretøjer kører fra Nyhavn.

15:30– Juleoptoget ankommer til Rådhuspladsen. Herefter spiller Københavns Kommunes Skoleorkester Disney potpourri.

16:00 – Juletræet tændes af julemanden og Københavns overborgmester Frank Jensen. Herefter vil Københavns Kommunes Skoleorkester spille julemusik med fællessang igen og der vil være mulighed for billeder med julemanden.

Kontakter

Pressekonsulent Nikolai Evereth, tlf. 24 65 05 65, mail il2t@kk.dk

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum