Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Overborgmester efter historisk Tourstart: København ramt af den gule tour-feber

Del

Hundredtusindvis af københavnere og Tour-fans skabte en enestående kulisse langs ruten, da verdens bedste cykelryttere tog hul på Tour de France.

Trods silende regn gik alting op i en højere enhed, da København lagde asfalt og brosten til den første etape i årets Tour de France. Det eneste der manglede, var en dansker på podiet.

For overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) var det en drøm, der gik i opfyldelse:

”Tour-starten gik over al forventning, og det var magisk at se verdensstjernerne skære gennem menneskehavet, der fyldte gaderne her i verdens bedste cykelby. Jeg har været rundt i byen hele dagen. Allerede fra morgenstunden indtog københavnere og cykelturister byens gader og gjorde klar til start. Det har været en fantastisk dag i fællesskabets tegn,” siger Sophie Hæstorp Andersen og fortsætter:

”Jeg har mødt en boblende begejstring for touren hos børn, familier og fans. Og vi har fået vist vores enestående cykelkultur frem for hele verden. Det er jeg stolt af. Det har været en følelsesladet dag både for mig som overborgmester og ikke mindst for de danske ryttere, der blev båret igennem vores hovedstad.

Jeg håber, at københavnerne vil køre i deres hjulspor, når vi i morgen tidlig åbner enkeltstartsruten for københavnerne og kører Tour de København. Jeg klikker selvfølgelig også selv i pedalerne på racercyklen,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Den gule folkefest

Lørdag fortsætter den gule folkefest rundt i København. Se programmet for cykelfestivalen FestiVélo i Fælledparken på www.festivelo.dk. Det byder bl.a. på byens største storskærm, koncerter, talks og cykelaktiviteter.

Tour de København folkecykelløbet køres fra kl. 9.00, hvor HKH Kronprinsen sender de første ryttere af sted til Klubetapen for cykelklubber. Tour de København er herefter er åbent for alle, der har lyst til at cykle den 13,2 km enkeltstart, som cykelheltene har kørt i dag. For mere information se www.tourdekbh.dk

Vedhæftede fotos krediteres Claudia Dons

Kontakter

Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via presse- og kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw på tlf. 26 13 65 49.

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Officiel hyldest af Jonas Vingegaard fra balkonen på Københavns Rådhus onsdag23.7.2022 17:48:35 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Vingegaard fra Glyngøre har helt fænomenalt bragt sig i vinderposition i Tour de France og cyklet sig ind i danskernes hjerter. Kom og vær med til den officielle hyldest på onsdag den 27. juli fra kl. 12.00 når han kører i åben bil gennem byen fra Københavns Lufthavn. Jonas Vingegaard forventes at ankomme til rådhuset kl. 13.00 og træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen kl. 13.45.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum