Furesø Kommune

Over halvdelen af ukrainerne i Furesø har fået arbejde

Del

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) fra juli viser, at en femtedel af de ukrainske flygtninge i Danmark er i arbejde. Det gælder ikke i Furesø Kommune. Her har over halvdelen fået arbejde.

Rapsmark i Furesø i det ukrainske flags farver. Foto: Bodil Hammer
Rapsmark i Furesø i det ukrainske flags farver. Foto: Bodil Hammer

Siden de første ukrainske flygtninge kom til Furesø i begyndelsen af 2022, er mange allerede kommet i arbejde. Ud af de 55 voksne ukrainere mellem 17 og 66 år, som bor i Furesø pt, har 35 fået arbejde. Herudover havde to andre, der siden er rejst hjem, fået arbejde. 16 af de 35 har fået arbejde hos virksomheden Becher Madsen Service i Slangerup.

”Det er flot, at så mange af vore nye ukrainske furesøborgere har fået job allerede. Jeg er stolt af samarbejdet mellem erhvervslivet og Jobcentret i Furesø. Becher Madsen Service har tidligere vundet kommunens CSR-pris og viser igen hvilket socialt ansvar, de tager. Jeg vil også takke de øvrige virksomheder”, siger Hasan Yilmaz (S), formand for Beskæftigelse og Erhverv.

”Der er tale om mange kvinder og børn, som har måtte forlade deres hjem mod deres vilje. Selvfølgelig skal vi hjælpe dem med at få en nogenlunde hverdag, hvor de kan være selvforsørgende, hvis vi kan. Samtidig har vi fået nogle rigtig gode medarbejdere. Vi møder med det samme glade ukrainere som råber godmorgen med et kæmpe smil på læben. Deres udførelse af arbejdsopgaverne er også helt til UG”, fortæller Michelle Vive, HR- og marketingschef i Becher Madsen Service.

Udover servicevirksomheden i Slangerup har de ukrainske flygtninge i Furesø blandt andet fået arbejde indenfor it, rengøring, produktion og lager, restaurations- og service samt på daginstitutioner og skoler. 

Fokus på kompetenceafklaring

”Det er en stor opgave at integrere de nye borgere på arbejdsmarkedet. En del har ubehagelige krigsoplevelser med sig, mange taler ganske lidt engelsk, og så er der arbejdspladser, hvor det er en forudsætning at kunne begå sig på dansk. Her har jobcentret en vigtig rolle i forhold til at forventningsafstemme med virksomhederne. Samtidig er det positivt, hvor interesserede ukrainerne er i at lære dansk”, siger næstformand for Beskæftigelse og Erhverv, Helle Vallentin (Ø). 

En forudsætning for et godt og hurtigt jobmatch er, at arbejdsgivere og de ukrainske flygtninge kan finde hinanden. Derfor har Furesø Jobcenter fra dag ét givet ukrainere mulighed for at komme til en samtale om kompetencer og jobønsker med en af kommunens virksomhedskonsulenter. Rigtig mange har taget imod tilbuddet. Det har gjort det nemmere for virksomhedskonsulenterne at matche ukrainerne til de rette job. Samtidig har flere værtsfamilier fundet job til ukrainere via deres eget netværk. 41 af ukrainerne er ved at lære dansk på Sprogcenter Furesø enten på daghold eller aftenhold.

Kontakter

Billeder

Rapsmark i Furesø i det ukrainske flags farver. Foto: Bodil Hammer
Rapsmark i Furesø i det ukrainske flags farver. Foto: Bodil Hammer
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum