PensionDanmarkPensionDanmark

Over 5.000 unge i byggeriet har lært at forebygge nedslidning – i en Tool Truck

Del

PensionDanmarks og Byggeriets Arbejdsmiljøbus’ Tool Truck har på 7 uger besøgt 30 erhvervsskoler, hvor 5.100 elever på landets byggeuddannelser har lært, hvordan de kan forebygge nedslidning.

5.100 elever på landets byggeuddannelser samt 420 faglærere og skoleledere har besøgt Tool Truck’en – en lastbil i to etager med en PensionDanmark-sygeplejerske, der vejleder om, hvordan man passer på sin krop, samt arbejdsmiljøkonsulenter, der demonstrerer udstyr, som kan aflaste i forskellige arbejdssituationer i byggeriet.

Trucken startede på en landsturne til 30 erhvervsskoler i oktober og sidste stop er 8.12. hos Next i Rødovre, Tæbyvej 65. Trucken er åben for pressen og bliver besøgt af Nexts elever fra kl. 9.00 til undervisningen stopper omkring kl. 14.

I Tool Truck’en vil eleverne:

  • Komme på gulvet med en fysioterapeut, der lærer dem simple øvelser.
  • Blive vejet og få målt deres body-age af en PensionDanmark-sygeplejerske – nedslidning har også med livsstil at gøre.
  • Blive instrueret af arbejdsmiljøkonsulenter i at bruge avanceret teknisk grej og udstyr, som leverandører har stillet op.

Bag initiativet står PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus), som med Tool Truck har styrket fokus på forebyggelse blandt eleverne i samarbejde med landets erhvervsskoler.

”Tool Truck-turneen har været en stor succes som en øjenåbner for mange elever i forhold til de mange muligheder for at blive aflastet i belastende arbejdssituationer. Turneen rundt i landet har samtidig vist, at der er et oplagt behov for at både fysiske øvelser og undervisning i brugen af de mange aflastningshjælpemidler i højere grad end nu trækkes ind i den løbende uddannelse af eleverne,” siger Peter Kirkegaard, direktør for Byggeriets Arbejdsmiljøbus.

”Det er glædeligt, at så mange elever har besøgt trucken, for et job inden for byggeriet er fysisk krævende. Derfor skal de unge være opmærksomme på, hvordan de bedst muligt passer på deres krop, så de kan få et godt og langt arbejdsliv og undgå nedslidning. Kampagnen på skolerne har bidraget markant til at øge de unges kendskab til mulighederne for at forebygge - f.eks. via den sundhedsordning, som er en del af pensionsordningen. Det er vigtigt at undgå, at mindre belastningsskader bliver til varige skader,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

 

Fakta om ”Tool Truck”

PensionDanmark og Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus) har med Tool Truck i løbet af syv uger været rundt i landet på 30 erhvervsskoler, som udbyder byggeuddannelser (murer, tømrer, VVS, elektriker, maler og struktør).

PensionDanmark er pensionsselskab for medarbejdere i byggeriet herunder også lærlinge. Pensionsordningen indeholder også en sundhedsordning, som bl.a. giver adgang til behandling hos f.eks. en fysioterapeut.

Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-Bus) er en mobil konsulenttjeneste, som formidler god arbejdsmiljøpraksis til byggepladser, byggevirksomhederne og deres ansatte. Bam-Bus er etableret af Dansk Byggeri og 3F, og har tilslutning fra Dansk Håndværk, Kooperationen, Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Metal, BJMF København og Bygherreforeningen.

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

Direktør Peter Kirkegaard, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, tlf.: 4133 6680.

Nøgleord

Billeder

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pension.dk/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum