Beskæftigelsesministeriet

Over 2 millioner lønmodtagere har bestilt deres indefrosne feriepenge – 34 milliarder kroner er allerede sendt til udbetaling

Del

Danske lønmodtagere har indtil videre bestilt godt 34 milliarder kroner i resterende indefrosne feriepenge. Fristen for at bestille feriepengene udløber den 31. maj 2021.

Interessen har været stor, siden det i marts 2021 blev muligt at bestille de resterende ugers feriepenge. Over to millioner lønmodtagere har siden marts været inde på borger.dk og bestilt feriepenge til i alt godt 34 milliarder kroner til udbetaling før skat.

Beløbet kommer oven i de cirka 52 milliarder, der blev udbetalt i efteråret, da det var muligt at søge om de første tre ugers indefrosne feriepenge. Samlet set har danske lønmodtagere bestilt feriepenge for cirka 86 milliarder kroner, som kan være med til at få gang i samfundsøkonomien efter en svær tid.

Der vil fortsat være mulighed for at bestille sine resterende indefrosne feriepenge indtil den 31. maj 2021.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at så mange danskere vælger at få udbetalt deres resterende feriepenge, og antallet kan stige yderligere med et par uger tilbage at løbe på. Mit håb er, at mange af pengene vil blive brugt på forbrug, der kan hjælpe danske virksomheder i en svær tid og sætte yderligere skub i økonomien – ikke mindst i brancher, som har været nedlukket og hårdt ramt i lang tid men nu er genåbnet som fx restauranter og spillesteder.

- Regeringen har ført en ekspansiv finanspolitik, hvor vi investerer os ud af krisen. Samtidig har vi med hjælpepakker herunder lønkompensation og med udbetaling af fx feriepenge holdt hånden under lønmodtagere og virksomheder, for at vi kommer så skånsomt gennem krisen som muligt. Meget tyder på, at tiltagene har været med til at sikre, at dansk økonomi og arbejdsmarked hurtigere kan komme på benene og få gang i væksten efter krisen.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ydelseskommissionen inviterer til pressemøde30.5.2021 17:00:36 CEST | Pressemeddelelse

Ydelseskommissionen inviterer til pressemøde den 31. maj 2021 kl. 10, hvor kommissionen vil præsentere sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem. For at begrænse antallet af personer ved pressemødet pga. Covid-19 opfordres det til, at medierne begrænser antallet af journalister og teknikere til stede. Tilmelding er påkrævet og skal ske til pressevagten i Beskæftigelsesministeriet: 5123 2830 Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk Dato: 31. maj 2021 Tid: 10.00 (der er adgang til lokalet fra kl. 8.30) Sted: Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriet Deltagere Ydelseskommissionens medlemmer deltager: Torben Tranæs (formand), forskningsdirektør og professor, VIVE Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, fhv. socialminister og medlem af Folketinget Jon Kvist, professor, Roskilde Universitet Jytte Andersen, fhv. minister for ligestilling, by- og boligminister, arbejdsminister og fhv. medlem af Folketinget Lisbeth Pedersen, forsknings- og an

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202121.5.2021 12:28:28 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsen viser fortsat en opadgående tendens og i marts 2021 er der 2.769.000 personer i job. Det er en stigning på 6.000 lønmodtagere siden februar måned. Beskæftigelsen er således steget med 0,2 procent fra februar til marts. Blandt de offentligt ansatte steg beskæftigelsen med 3.000 personer. Sammenlignet med februar 2020, måneden umiddelbart før COVID-19 ramte Danmark, er der forsat 32.000 færre beskæftigede svarende til 1 procent færre personer. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det glæder mig, at pilen nu for alvor peger i den rigtige retning med en stigning i beskæftigelsen for anden måned i træk, efter den delvise nedlukning af landet i forbindelse med anden bølge af Covid-19 betød et fald i beskæftigelsen i begyndelsen af året. - Vi forventer samtidig, at den positive udvikling i beskæftigelsen vil fortsætte de kommende måneder som følge af udbredelsen af vacciner og den gradvise genåbning af økonomien. Vi kan også konstatere, at der er

Beskæftigelsesministeren indkalder partier til møde om fortsat behov for tests på arbejdspladser og imødegåelse af smitte i boliger18.5.2021 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Det går fremad med antallet af færdigvaccinerede, men regeringen mener, at der fortsat er behov for at arbejdsgivere er pålagt at teste indrejsende arbejdskraft, og at boliger, der bliver stillet til rådighed af arbejdsgiver, er covid-19-sikre. Derfor har beskæftigelsesministeren indkaldt Folketingets partier til en drøftelse om en forlængelse af ministeriets tre love om test og bolig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum