Aarhus Universitet: Arts

Over 1.300 medieforskere kommer til Aarhus i uge 42

Del

I efterårsferien mødes over 1.300 kommunikations- og medieforskere på Aarhus Universitet, når Europas største medie- og kommunikationskonference for første gang afholdes i Norden. At det er lykkedes at trække konferencen til Aarhus skyldes et tæt samarbejde mellem Afdeling for Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og turistorganisationen VisitAarhus.

Hvordan får man en stor, international konference til byen? Det ved professor Anne Marit Waade, der er afdelingsleder på Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet. I tæt samarbejde med DMJX og Visit Aarhus er det nemlig lykkedes at trække Europas største medie- og kommunikationskonference til Norden for første gang.

”Vi foreslog The European Communications Research and Education Association (ECREA) temaet ”Rethink Impact” som en ramme, da vi forsøgte at vinde værtskabet af dette års ECREA-konference. Impact handler om betingelserne for at omsætte forskningsindsigt til håndgribelige resultater for samfund, politik og erhvervsliv. Temaet stemmer overens med tidligere initiativer i Aarhus og Aarhus Universitets vision. Det bygger på universitetets strategier og frugtbare samarbejdspartnerskaber med erhvervslivet, regionen og civilsamfundet, og det resonerer også med erfaringerne fra Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med mottoet ’Let's Rethink’ og det tilhørende rethinkIMPACTS 2017-projekt mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Region Midtjylland,” fortæller professor Anne Marit Waade, der er afdelingsleder på Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet.

Om den kommende konference fortæller rektor ved DMJX, Julie Sommerlund:

”Kommunikation er kernen i det, vi på DMJX gør hver dag, og ECREA-konferencen vil give os fantastiske muligheder for at diskutere emner af central betydning med kolleger fra hele det internationale samfund. Desuden taler årets tema, "Rethink Impact", direkte til kernen af ​​DMJX. Hos DMJX er vi altid tæt på praksis, forretning og organisationer i alt, hvad vi gør, hvad enten det er uddannelse eller forskning. Vi er meget bevidste om det store ansvar, der hviler på skuldrene af institutioner som vores, der uddanner fremtidens kommunikatører,” fortæller Julie Sommerlund, rektor ved DMJX.

Fakta om ECREA

ECREA er et community med omkring 3.000 medlemmer, som arbejder med kommunikations- og medieforskning. Hovedformålet med ECREA er at være et mødested for forskere, der kan præsentere den nyeste forskning.

Det er en lokal organisationskomité, der står bag Europas største medie- og kommunikationskonference: leder af det lokale organisationsudvalg Christoph Raetzsch, næstformænd Anne Marit Waade, afdelingsleder på Afdeling for Medievidenskab og Journalistik, Henrik Bødker fra Aarhus Universitet og Vibeke Thøis Madsen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Konferencen finder sted fra den 19. til den 22. oktober 2022.

Læs mere om ECREA-konferencen her

Kontakter

Anne Marit Waade, Afdelingsleder
Afdeling for Medievidenskab og Journalistik
Aarhus Universitet
Mail: amwaade@cc.au.dk
Mobil: 40231785

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Ny forskningsoversigt kan understøtte dagtilbuds arbejde med at forebygge og opspore mistrivsel blandt børn1.12.2022 09:59:46 CET | Pressemeddelelse

Hvad skal vi forstå ved mistrivsel blandt små børn, hvordan får vi øje på den, og hvordan kan dagtilbud arbejde pædagogisk med at forebygge den? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien Pædagogisk indblik stiller skarpt på en vigtig opgave for landets dagtilbud: at forebygge, opspore og underrette om børn i risiko for mistrivsel. Den peger bl.a. på, hvilken faglighed det kræver af pædagogerne, og gør ikke mindst opmærksom på, hvordan hverdagens pædagogik i dagtilbuddet i sig selv kan virke forebyggende over for mistrivsel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum