Haderslev Kommune

Over 100 røgalarmer sat op hos udsatte borgere

Del

Borgere i socialpsykiatrien i Haderslev Kommune har fået gratis røgalarmer. Fredag den 25. sætter beredskabsinspektør Mikkel Linnet alarm op i Vojens.

Svage ældre og udsatte borgere har større risiko for at komme alvorligt til skade eller omkomme i forbindelse med brand. Derfor kan det være en rigtig god idé med en røgalarm til netop disse borgere.

I forbindelse med Projekt Brandsikker Bolig har over 100 borgere, der alle er tilknyttet socialpsykiatrien i Haderslev Kommune, fået sat røgalarmer op.

På fredag bliver den sidste alarm sat op. Det sker fredag den 25. august kl. 10, når Mikkel Linnet, beredskabsinspektør fra Brand & Redning Sønderjylland, besøger Caroline, der bor i Vojens. Sammen med Carolines bostøtte Mona vil de sætte røgalarmen op. 

Pressen er meget velkommen til at deltage. Adressen er Odinsvej 367, Vojens.

Brandsikker Bolig er et projekt, der er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med KL og med støtte fra TrygFonden og er især målrettet ældre borgere og andre udsatte grupper.

Det bærende element i Brandsikker Bolig er brandforebyggende ved hjemmebesøg.

Kontakter

Janne Thiel Doctor, leder af Bostøtterne i Haderslev Kommune, telefon 21 58 91 82.

Mikkel Linnet, beredskabsinspektør, Brand & Redning Sønderjylland, telefon 20 13 17 61.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum