Otte ud af ti borgere er tilfredse med deres forløb i jobcentrene
Jobcentrenes behandling af ledige borgere har i mange år været til offentlig diskussion. Senest har den nye SVM-regering, som en del af regeringsgrundlaget, lagt op til, at jobcentrene skal nedlægges.
Men en ny rapport fra forsknings- og analyseinstituttet VIVE viser, at langt størstedelen af de borgere, der kommer i Jobcenter København, overordnet set er tilfredse med deres forløb. Nærmere bestemt 79% af de borgere, der i rapporten går under betegnelsen ’udsatte’, og 78% af dem, der vurderes som værende ’job- og uddannelsesparate’. Blandt begge grupper udtrykker hele 89% tilfredshed med deres sagsbehandler, bedømt ud fra seneste samtale.
Det er tal, der glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Jens-Kristian Lütken:
”Jobcentrene er jo til for de lediges skyld. Derfor er det afgørende, at borgerne oplever, at de bliver behandlet ordentligt og er tilfredse med den indsats, som de ansatte i jobcentrene udfører.”
Borgmesteren hilser rapportens fund særligt velkomne i en tid, hvor der har været meget blæst om jobcentrene:
”Jobcentrene har på det seneste været et udskældt område, hvor enkeltsager har fået lov til at dominere den generelle opfattelse af det gode stykke arbejde, der bliver udført af medarbejderne. Derfor håber jeg, at denne rapport kan være med til at nuancere billedet af borgernes tilfredshed med jobcentrene,” udtaler beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Jens-Kristian Lütken.
FAKTA OM RAPPORTEN
- Rapporten ”Borgeroplevelser af Jobcenter København, 2022” er udarbejdet af det nationale forsknings- og analyseinstitut VIVE.
- I forbindelse med udarbejdelsen af rapporten har VIVE’s medarbejdere gennemført interviews med 331 borgere på otte københavnske jobcentre fra september til december 2022.
- Undersøgelsen består af svar på syv forskellige spørgsmål. Herunder ”Hvor tilfreds er du med din samtale med din sagsbehandler?” og ”Hvordan føler du dig behandlet her i jobcenteret?”
- I rapporten er besvarelserne delt op på to forskellige grupper af borgere:
’Udsatte’ borgere (fx aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere og ressourceforløbsmodtagere) samt ’job- og uddannelsesparate’ borgere (uddannelseshjælpsmodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere).
Kontakter
Martin Hessellund PetersenPressekonsulent i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:21 75 31 38x48r@kk.dkInformation om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så
Københavns Kommune markerer årsdagen for invasionen af Ukraine22.2.2023 06:06:00 CET | Pressemeddelelse
Den 24. februar er det et år siden, Rusland invaderede Ukraine. Det markeres med en højtidelighed på Københavns Rådhus. Til højtideligheden deltager blandt andet statsminister Mette Frederiksen og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Pressen er velkommen ved tilmelding.
PRESSEINVITATION 24. februar: Statsministeren og den ukrainske ambassadør deltager ved markering af årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine på Københavns Rådhus20.2.2023 15:21:58 CET | Pressemeddelelse
Fredag den 24. februar kl. 14.00-15.00 markeres Ruslands invasion af Ukraine på Københavns Rådhus med deltagelse fra blandt andet statsminister Mette Frederiksen og den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk.
Københavnske elever indtager Rådhuset med dilemmaspil2.2.2023 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 300 elever fra københavnske folkeskoler besøger fredag den 3. februar Københavns Rådhus, hvor de bliver budt på brobyggerspil og rådhuspandekager. Indsatsen er en del af kommunens arbejde med at bekæmpe racisme og diskrimination.
PRESSEINVITATION: Flygtede ukrainske kvinder får hjælp til at starte egne virksomheder9.1.2023 08:10:00 CET | Pressemeddelelse
Mandag den 9. januar kl. 16-19 afholdes der et stort lanceringsarrangement på Københavns Rådhus for et uddannelsesprogram, der skal hjælpe flygtede ukrainere i Danmark med at blive iværksættere. Blandt mange gæstende talere til arrangementet kan nævnes den danske EU-kommissær Margrethe Vestager samt den ukrainske ambassadør Mykhailo Vydoinyk. Også erhvervslivet er repræsenteret med indlæg fra bl.a. Google, Danske Bank og Zalando.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum